avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate badi

Activitate badi

Răspuns la discuția act de donatie
Multumesc pentru raspuns. Autorizatia de constructie este pe numele sotului si al matusii, asta era problema, cu toate ca o fost eliberata la cateva luni (5 luni) de la semnarea actului de donatie. Matusa mai are vreun drept acum cand se va face receptia lucrarii sau propietari vom fii noi cei care am construit, adica eu si sotul (eu nu sunt trecuta in actul de donatie, nici cel putin nu se specifica in act ca sotul este casatorit si are 2 copii). In actul de donatie este trecut doar sotul cu drept de uzufruct pentru matusa.
Discuție act de donatie
Buna ziua!

Sotul meu a primit prin act de donatie cu uzufruct viager de la matusa lui o casa de 50 mp cu teren. Pe numele sotului si al matusii s-a facut un proiect de consolidare si extindere a locuintei cu 1 etaj dupa semnarea actelor de donatie. Eu impreuna cu sotul am consolidat casa veche, si am facut un etaj peste locuinta veche dupa semnarea actelor de donatie. Autorizatia de contructie s-a eliberat pe numele matusii si al sotului imediat dupa semnarea actului de donatie. Intrebarea mea este: Trebuie sa vina de la primarie sa faca receptia constructiei. Se elibereaza vreun act nou in care sa se specifice ca propietar este sotul meu pe ce s-a construit nou sau va fii pe numele ambilor (sot si matusa) ? Adica matusa are vreau drept la ce am construit noi impreuna? Eu ca sotie si cei doi copii ai nostri minori avem vreau drept pe ce am construit impreuna dupa semnarea actului de donatie?

Va multumesc anticipat!
Multumesc celor care mi-au raspuns.

Se poate face la notar un act prin care sotul meu sa devin co-propietar (nu stiu daca termenul este corect) adica sa fie proprietari matusa si sotul astfel nici unul sa nu poata vanda imobilul fara permisiunea celuilalt? si daca da, ce implica aceste acte.

Va multumesc pentru raspuns!
Deci repet intrebarea: Se poate face donatie doar pe o parte din casa(ex 1-2 camere)?
Multumesc
Buna seara!
Problema se pune in felul urmator: o matusa de-a sotului care este necasatorita, fara copii, poate lasa prin act de donatie doar o parte din casa ei - adica ea este propritera pe o casa la curte compusa din 4 camere, baie, bucatarie. Se poate face act de donatie doar pe 2 camere din imobil? Pentru ca ei ii este teama sa faca act de donatie, vrea sa faca testament. Problema se pune ca noi vrem sa construim un etaj deasupra casei vechi, iar ea nu vrea sa faca act de vanzare-cumparare sau donatie - vrea testament. Noua ne este teama de ea, sa nu ne trezim peste 10 ani ca desface testamentul si ne lasa pe drumuri dupa ce noi investim in casa construind un etaj. Din cate stiu testamentul este un act care poate fi "desfacut" oricand. Noi vrem sa avem un minim de siguranta construind acolo. Si ne gandeam sa-i propunem sa ne faca donatie pe o parte mai mica din casa, daca se poate.
Multumesc anticipat pentru raspuns.