avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie

Buna ziua!

Sotul meu a primit prin act de donatie cu uzufruct viager de la matusa lui o casa de 50 mp cu teren. Pe numele sotului si al matusii s-a facut un proiect de consolidare si extindere a locuintei cu 1 etaj dupa semnarea actelor de donatie. Eu impreuna cu sotul am consolidat casa veche, si am facut un etaj peste locuinta veche dupa semnarea actelor de donatie. Autorizatia de contructie s-a eliberat pe numele matusii si al sotului imediat dupa semnarea actului de donatie. Intrebarea mea este: Trebuie sa vina de la primarie sa faca receptia constructiei. Se elibereaza vreun act nou in care sa se specifice ca propietar este sotul meu pe ce s-a construit nou sau va fii pe numele ambilor (sot si matusa) ? Adica matusa are vreau drept la ce am construit noi impreuna? Eu ca sotie si cei doi copii ai nostri minori avem vreau drept pe ce am construit impreuna dupa semnarea actului de donatie?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: badi , utilizator 09:26, 7 Iunie 2011
daca sunteti si dvs. trecuta in actul de donatie ca si donatar atunci da, aveti un drept asupra imobilului. daca nu, e bunul exclusiv al sotului, chiar daca aparare si mentiunea "casatorit cu....."
se are in vedere titularul/titularii autorizatiei de constructie.
Autorizatia de constructie eliberata pe numele sotului in timpul casatoriei da dreptul de coproprietate si sotiei ,fiindca bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt comune. Matusa are numai dreptul de a locui .
Multumesc pentru raspuns. Autorizatia de constructie este pe numele sotului si al matusii, asta era problema, cu toate ca o fost eliberata la cateva luni (5 luni) de la semnarea actului de donatie. Matusa mai are vreun drept acum cand se va face receptia lucrarii sau propietari vom fii noi cei care am construit, adica eu si sotul (eu nu sunt trecuta in actul de donatie, nici cel putin nu se specifica in act ca sotul este casatorit si are 2 copii). In actul de donatie este trecut doar sotul cu drept de uzufruct pentru matusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)
Donatie imobil. buna ziua. detin o casa dinainte de casatorie. ... Ioana_79 Ioana_79 Donatie imobil Buna ziua. Detin o casa dinainte de casatorie. In timpul casatoriei am demolat vechea casa si am construit una noua impreuna cu sotul. Pt a ... (vezi toată discuția)
Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)