avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi
Forum Activitate luizaradu

Activitate luizaradu

Am încercat cu vorba bună, nu o pot scoate la capăt cu el. Noi avem 2 copii din timpul căsătoriei. Rezultă că acea pensie alimentară se împarte la 2. Mulțumesc!


Mulțumesc frumos! Ideea este ca băiatul ce mare are nevoie de un aparat dentar și i-am spus tatălui copilului sa contribuim fiecare cu jumatate din cheltuieli. Mi-a spus sa ma folosesc de pensia alimentara pe care mi-o trimite, aceasta fiind în valoare de 1000 lei. Aparatul dentar costa 4000 lei, fără alte cheltuieli. Acesta este motivul pentru care am adresat întrebarea.

trandafir2 a scris:

Cheltuieli cu educatia.

La ce alte cheltuieli trebuie sa participe parintele nerezident?
Mulțumesc frumos pentru informații!
Într-adevăr, nu este specificată o lună anune-ex:iulie, august-. Ideea este ca i-am comunicat deja fostului soț că luna iulie este "ocupata" cu taberele copiilor și concediul meu împreună cu copiii, iar el susține că vrea să îi i-a la el doar 2 sapt în luna iulie și 2 săptămâni în luna august. Taberele copiilor nu sunt în același timp. Vă mulțumesc pentru răspunsuri.

gi-jane2 a scris:

nu pare ca scrie o luna anume, de aia e necesara o intelegere intre parinti, daca luna e continua, cumulata, ce perioada etc.

Bună ziua. Conform programului de vizita stabilit de judecător, în vacanta de vara copiii trebuie sa stea o luna la tată, părinte nerezident. Întrebarea mea este: aceasta perioada trebuie sa fie cumulată, adică 30 de zile consecutive sau se poate împarți în 2 săptămâni cu 2 săptămâni? Mulțumesc anticipat.

gi-jane2 a scris:

ar fi o varianta sa mearga tatal cu el la instanta.

Este o variantă, dar copilul tot va rămâne cu sechele.

Vă mulțumesc pentru răspunsuri!
Tatăl își dorește acest act. Am vorbit cu el și nu este dispus sa renunțe la dosar. Voi încerca să discut cu copilul și sa îl fac sa înțeleagă.
Multumesc frumos pentru răspunsuri!
Nu s-a stabilit un program, pentru ca tatăl atunci nu a cerut acest lucru.
Copiii, pentru ca sunt 2, își vad tatăl regulat, cam la 2 săptămâni. Când are timp sa vina sa ii ia, ii ia. Nu m-am opus niciodată. Doar ca acum vrea sa aibă un program. Nici acestui lucru nu m-am opus. Dar nu credeam ca acest proces implica din nou audierea celui mare, cel mic are 6 ani. Relațiile dintre tată și copii sunt bune.
Și data trecuta am pregătit copilul asa cum am știut mai bine, dar tot a avut nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a trece peste acest lucru. Nu as mai vrea sa o iau de la capăt cu ore de psihoterapie și sunt convinsa ca nici copilul nu își dorește acest lucru....
A fost audiat în instanță. Avocatul meu de atunci a cerut sa nu fie audiat petru ca nu avea vârsta, dar cererea a fost respinsa. Tatal lui a cerut audierea
Copilul nu are nevoi speciale, nu suferă de nimic!