avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl copiilor mei m-a dat în judecata pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl copiilor mei m-a dat în judecata pentru stabilirea programului ...

Tatăl copiilor mei m-a dat în judecata pentru stabilirea programului de vizita a minorilor. Pe data de 24 februarie trebuie sa ma prezint pentru audierea minorului, care are 11 ani împliniți. Nu as vrea sa se întâmple acest lucru, pentru ca, în timpul procesului de divorț a mai fost audiat o data(pe atunci avea 6 ani) și apoi, copilul a avut nevoie de ședințe la psiholog. Cum as putea proceda pentru a nu îl duce pe copil la audiere? Ce acte trebuie sa trimit judecătoriei, pentru ca dosarul sa se judece în lipsa mea și a minorului?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:07, 21 Ianuarie 2021
a mai fost audiat o data

a fost ascultat in instanta ? cine a cerut la 6 ani ascultarea copilului ? sau va referiti la autoritatea tutelara ?
ascultarea copilului care a implinit 10 ani, e obligatorie.
copilul sufera de ceva, are nevoi speciale ?
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
A fost audiat în instanță. Avocatul meu de atunci a cerut sa nu fie audiat petru ca nu avea vârsta, dar cererea a fost respinsa. Tatal lui a cerut audierea
Copilul nu are nevoi speciale, nu suferă de nimic!
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2021
luizaradu, utilizator
am intrebat cine a cerut, pt ca nu se obisnuieste sa se asculte copii mai mici de 10 ani.
deci tatal...
cand ati divortat, nu s-a stabilit un program de vizita ?
ce relatie au ? Intreb ca poate ii e mai usor daca au una buna
daca nu ati spus ca exista o problema, ma tem ca trebuie sa va prezentati cu copilul, va trebui sa il pregatiti, cred ca conteaza si cum ii prezentati procedura.
Ca sa nu se prezinte, ar trebui ca tatal sa renunte la judecata si sa va intelegeti omeneste pt un program.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Nu s-a stabilit un program, pentru ca tatăl atunci nu a cerut acest lucru.
Copiii, pentru ca sunt 2, își vad tatăl regulat, cam la 2 săptămâni. Când are timp sa vina sa ii ia, ii ia. Nu m-am opus niciodată. Doar ca acum vrea sa aibă un program. Nici acestui lucru nu m-am opus. Dar nu credeam ca acest proces implica din nou audierea celui mare, cel mic are 6 ani. Relațiile dintre tată și copii sunt bune.
Și data trecuta am pregătit copilul asa cum am știut mai bine, dar tot a avut nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a trece peste acest lucru. Nu as mai vrea sa o iau de la capăt cu ore de psihoterapie și sunt convinsa ca nici copilul nu își dorește acest lucru....
daca are un program si ii ia cand vrea, de ce doreste sa aiba o hartie la mana? ati discutat cu el ? de ce e dispus sa isi supuna fiul la inca o astfel de experienta ?
poate ar ajuta sa vina tatal si sa ii explicati impreuna ca e o formalitate,ca nu i se intampla nimic si ca judecatorul vrea doar sa stie ce parare are el de treaba asta.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Audiere copil buterflies buterflies Buna ziua , in contextul unui proces de rearanjare program de vizita pentru minor de 6 ani jumatete, judecatorul a precizat ca doreste sa interogheze ... (vezi toată discuția)
Custodia minorilor gygygy gygygy in urma divortului fetita noastra de 6 ani a fost incredintata mamei,dar doresc sa introduc actiune pt. a cere incredintarea minorei mie,pt. ca minora nu mai ... (vezi toată discuția)
Audierea minorului sub 10 ani Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece prin Noul cod civil se pot audia si minorii sub 10 ani , va rog sa-mi spuneti practic, cum se realizeaza acest lucru. In pezenta ambilor parinti, a ... (vezi toată discuția)