avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Audierea minorului sub 10 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Audierea minorului sub 10 ani

Deoarece prin Noul cod civil se pot audia si minorii sub 10 ani , va rog sa-mi spuneti practic, cum se realizeaza acest lucru. In pezenta ambilor parinti, a avocatilor sau doar copilul cu judecatorul?

Rog raspunsuri in cunostinta de cauza
mda..incep prin a arata ca nu am divorturi..desi mi-ar placea, dar imi dau cu parerea:D
-judecatorul isi formeaza convingerea pe baza probelor administrate
-audierea minorilor...marturisirea minorului ( :D ) sub 10 ani poate constitui..coroborata proba in hotararea pe care instanta o ia
-proba trebuie sa fie.. legala, printre altele, iar minorul sub 10 ani poate avea si 2 ani daca judele se intelege cu minorul...
o proba cu marturisirea sa zicem , cu marturisirea unei persoane fara capacitate de exercitiu, pe de o parte, iar pe de alta, tinand cont de faptul ca judele nu-i psiholog, ma intreb cat poate catari audierea minorului in luarea unei decizii si mai ales cat de legala e aceasta decizie?

intreb si eu:)
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2011
ContSters230219, utilizator
nu am mai apucat sa scriu pe mesajul initial..insa poate ca inocenta contribuie la aflarea adevarului...
e ca atunci cand instanta "ajuta" adversarii inocenti, in baza art 129 alin 4 sau 5 cpc, facandu-le probeleX-(
multumesc...asa cum am subliniat ma interesau probleme procesurale...cine este de fata...nu discut oportunitatea audierii
Din cate am observat eu pana in prezent doar judecatorul este prezent la audierea minorului.
Vorbesc strict de cazurile mele unde chiar am mai si cerut sa ma introduc si eu in camera de consiliu alaturi de judecator, prin sustineri finute si subtile, insa instanta le-a respins cu blandete...si zambitoare...
anul trecut copilul meu avea 10 ani si la tribunal cand a FOST AUDIAT era vorba de modificare vizitare minor , d-na judecator ii spunea baiatului ca el trebuie sa stea cu tatal ca baieti trebuie sa stea numai cu tati, dar d-na judecator ori nu citise dosarul ori vorba baiatului meu "Mama cred ca tata a platit-o pe dna Judecator " .Am pierdut binenteles , dar la Judecatorie dna Judecator a cerut ca copilul sa fie audiat in prezenta unui psiholog ceea ce m-i sa parut foarte corect.

Alte discuții în legătură

Minor audiat Monica_1983 Monica_1983 In caz de stabilire domiciliu minor,poate fi audiat un copil de 6 ani in instanta? (vezi toată discuția)
Cand este audiat minorul? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Pe 14 septembrie ar trebui (cred eu),sa se dea pronuntarea sentintei in cazul unei reincredintari,intrucat atunci vor fi audiati toti martorii si vor fi ... (vezi toată discuția)
Tatăl copiilor mei m-a dat în judecata pentru stabilirea programului ... luizaradu luizaradu Tatăl copiilor mei m-a dat în judecata pentru stabilirea programului de vizita a minorilor. Pe data de 24 februarie trebuie sa ma prezint pentru audierea ... (vezi toată discuția)