avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia minorilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia minorilor

in urma divortului fetita noastra de 6 ani a fost incredintata mamei,dar doresc sa introduc actiune pt. a cere incredintarea minorei mie,pt. ca minora nu mai doreste sa locuiasca cu mama ei si cu bunici acesteia .a inceput sa planga si sami ceara de nenumarate ori sa introduc actiune in instanta si sa cer sa-mi fie incredintata ca ia vrea sa fie audiata de judecator ca sa poata spune cu cine vrea sa stea .nu mai stiu ce sa fac pt. ca decate ori o iau la programul de vizitare care este un program mai extins ,nu mai vrea sa plece de la casa ei unde aretot confortul de care are nevoie un copil de varsta ei .o iau plangand si impotriva vointei ei ca sa pot so duc la mama ei ,mieste frica sa nu se imbolnaveasca sau sa ramana marcata in vreun fel anume ,mama ei este intro relatie si tot o forteaza pe minora sal accepte pe prietenul ei si minora nu doreste acest lucru .ce pot sa fac ? ce proceduri exista pt. ca un judecator sa dispuna audierea in prealabil dupa ce minora ar fi pregatita de un psiholog ? va rog daca puteti sami dati vreun sfat care sami fie de ajutor vasi fi recunoscator .va multumesc anticipat cu stima si respect gygy grozavescu
Cel mai recent răspuns: Trifan Bogdan , utilizator 13:16, 23 Aprilie 2010
Inainte de toate, mergeti si consultati un avocat, care sigur va va sfatui corect, dupa ce veti detalia problema. Astfel, si eu sunt de parere ca ar trebui sa introduceti actiune de reincredintare a copilului minor, in care sa detaliati pe larg toate cele enumerate mai sus de catre dvs, iar daca instanta nu va considera de cuviinta sa audieze minora, folositi-va cat puteti de martori foarte buni, ba mai mult puteti duce fetita la un psiholog, dupa care, depuneti la dosarul cauzei referatul incheiat de acesta. Incercati, nu aveti nimic de pierdut, doar de castigat. Bafta!
Avand in vedere faptul ca getita are doar 6 ani,ea nu poate fi audiata de catre judcator.Varsta de la care poate fi ascultata de instanta este de 10 ani.

Insa potrivit Legii nr. 272/2004, in orice procedură judiciară sau administrativă care îl priveşte copilul are dreptul de a fi ascultat. Este obligatorie ascultarea copilului care a împlinit vârsta de 10 ani. Cu toate acestea, poate fi ascultat şi copilul care nu a împlinit vârsta de 10 ani, dacă autoritatea competentă apreciază că audierea lui este necesară pentru soluţionarea cauzei.
Si si in prezenta unui psiholog.,bineinteles.
Adresati-va unui avocat pentru dobandirea unui suport probator solid prin care sa puteti dovedi instantei ca s-au schimbat imprejurarile ce au fost avute in vedere la data pronuntarii hotararii prin care minorul a fost incredintat mamei spre crestere si educare.
Instanta dispune ascultarea minorilor din oficiu daca au implinit varsta de 10 ani.
Stabiliti impreuna cu un avocat daca este oportuna o eventuala solicitare catre instanta de ascultare a copilului minor.
Dupa parerea mea exista alte mijloace de a dovedi deteriorarea relatiei de afectiune dintre copil si mama.
va multumesc mult pentru sfaturi .
Daca minora doreste acest lucru aveti aceasta obligatie.
Minora ar putea fi ascultata de instanta daca vrea dar rar se procedeaza in acest fel.
Daca afectiunea dintre mama si minora s-a deteriorat ati avea sanse dar trebuie mai mult de atat pentru a avea sanse mari pentru a obtine reincredintarea minorei.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Cum poate fi audiat un minor sub varsta de 10 ani gygygy gygygy fetita mea dupa divort a fost incredintata mamei ei,mar interesa cum sa procedez ca instanta sa-mi audieze fata care nu are decat 7 ani .fata mea decate ori ma ... (vezi toată discuția)
Cerere reincredintare minor alemate1974 alemate1974 Am rugamintea de a ma ajuta cu o informatie. Am ofetita de 8 ani care a fost incredintata spre crestere si educare mamei. Mama s-a recasatorit si locuieste ... (vezi toată discuția)