avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La ce alte cheltuieli trebuie să participe părintele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La ce alte cheltuieli trebuie să participe părintele nerezident?...

La ce alte cheltuieli trebuie sa participe parintele nerezident?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:35, 1 Noiembrie 2021
Cheltuieli cu educatia.
Mulțumesc frumos! Ideea este ca băiatul ce mare are nevoie de un aparat dentar și i-am spus tatălui copilului sa contribuim fiecare cu jumatate din cheltuieli. Mi-a spus sa ma folosesc de pensia alimentara pe care mi-o trimite, aceasta fiind în valoare de 1000 lei. Aparatul dentar costa 4000 lei, fără alte cheltuieli. Acesta este motivul pentru care am adresat întrebarea.

trandafir2 a scris:

Cheltuieli cu educatia.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in afara de pensie, parintele nu poate fi obligat la alte cheltuieli. parintele rezident administreaza acea suma- o parte cheltuiala cu hrana, o parte pt imbracamimte, o alta parte pt educatie si o parte pt chestiuni medicale.
mai rau de parintii care trebuie sa faca asta cu vreo 200 300 de lei primiti cu titlu de pensie sau cu ...nimic.
incercati o vorba buna sa obtineti si alte sume, altfel, nu e posibil
Am încercat cu vorba bună, nu o pot scoate la capăt cu el. Noi avem 2 copii din timpul căsătoriei. Rezultă că acea pensie alimentară se împarte la 2. Mulțumesc!

Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2021
gi-jane2, moderator
imi pare rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o ... Florin.... Florin.... Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o pensie de întreținere de 550 de lei fosta sotie dorește să ceară majorarea pensiei deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)