In urma unui proces care a durat un an si jumatate s-a stabilit ca am fost concediat nelegal de catre firma conf. Art 65(1).
In timpul procesului firma s-a declarat insolventa si a fost desemnat un administrator judiciar provizoriu.
Intre timp conducerea firmei a trecut activele si angajatii pe alta firma ramanand numai numele din firma veche pentru a nu avea creditorii de unde sa recupereze ceva.
In timpul procesului s-a terminat si perioada de somaj.
Acum daca am hotararea de anulare a concedierii ce pasi trebuie sa urmez ?
- Cine si cum I-mi va complecta in cartea de munca reincadrarea ?
- Cum pot sa-mi primesc drepturile cuvenite ? si care sunt acestea ?
Am o intrebare care este de actualitate si vreau daca se poate un raspuns competent.
Luna aceasta cand am primit indemnizatia de somaj am constatat ca mi-au fost retinuti 15% din bani. Cum acest lucru nu este constitutional intrucat pe timpul amgajarii mi-sau retinut pe state de salariu sume pentru somaj si pensie.
Indemnizatia de somaj mi-a fost calculata 75% din venitul minim pe economie.
Acum abuziv mi-se retine din somaj. Asa cum pensia este un drept pentru care am cotizat si somajul este un drept pentru care am cotizat.
Nu este constitutional sa-mi fie retinuti 15% din somaj sub nicio forma. Mai ales ca somajul este pe o perioada bine definita si nu este pe restul vietii asa cum este pensia.
Carei instante trebuie sa ma adresez atat eu cat si restul somerilor care nu sunt obligati sa indure abuzurile guvernantilor si a institutiilor care sant niste parghii in aplicarea lor ?
In mod normal AJOFM - ul trebuia sa ia atitudine deoarece reprezinta interesele somerilor si sa atace ca neconstitutionala abligatia de a retine somerilor aceste sume asa cum este si in cazul pensionarilor.
I-mi pare rau ca nu am fost prezent la data discutiilor referitoare la legile aberante ce au fost puse pe tapet de interese obscure dar daca suntem intr-un stat de drept atunci nu e corect ca cineva sa ma oblige sa intretin cu sume o firma distribuitoare de agent termic care este falimentara si neserioasa prin servicii defectase , la a caror servicii am renuntat in urma cu 18 ani.Daca o parte din vecini s-au pacalit si au acceptat serviciile RADET ce vina au ceilalti ca sa le plateasca mofturile de a fi bransati la sistemul vechi de termoficare?Fiecare i-si chibzuieste cum crede cheltuielile personale si nu poate fi obligat sa satisfaca mofturile celor ce nu realizeaza ca aceasta este o inselatorie pe fata .Din contra ,RADET si implicit cei care inca mai cred in serviciile lor ,ar trebui sa plateasca pentru faptul ca obtin profituri insemnate prin folosirea conductelor ce trec prin apartamentul meu proprietate particulara si nu platesc chirie pentru spatiul ce mi-l ocupa.Daca ei au schimbat calimera din 2006 si s-au gandit ca ar putea suge niste bani in felul acesta ,atunci si noi ar trebui sa cerem chirie pentru spatiul ocupat de conducte.Ori daca in tara asta toate aberatiile daca sunt facute legi trebuiesc acceptate ca vitelul la taiere?In concluzie legea respectiva este anticonstitutionala.