bunicul si bunica au primit un impbil cu contract de v-c de la parintii bunicului cu clauza de a avea grija de ai si de a-i inmormanta, acestia decedeaza amandoi.
Bunicul si bunica au un singur copil pe soacra mea.
Dupa un timp decedeaza bunicul(dupa care nu sa facut succesiunea) si mai apoi soacra mea care avea si ea doi copii dinainte de a se casatori cu socrul meu (nu au copii in comun)
In viata mai raman bunica - socrul meu - si cei doi copii a-i soacrei mele(decedata)
care este ordinea procedurilor sucesorale?
care sunt mostenitorii?
care sunt procentajele ce le revin fiecaruia?
multumesc frumos pt raspunsuri, am consultat avocatul familiei mele si intradevar nu se merita sa mergem in instanta deoarece facand un calcul scurt ceea ce vom castiga este mai putin decat ceea ce vom cheltui. nu avem decat sa ajungem la un acord. Cu unul din cei doi copii avem probleme -dak pot spune asa- care are dreptul la 17.5%din imobil bucata pe care solicita o suma mult prea mare decat ar valora in ciuda unei evaluari ....... ce pot face in acest caz?
desi voi consulta avocatul as fi fericita sa primesc un raspuns si de la dvs
sa inteleg k nu am avea mari sanse in instanta dovedind k B nu are vreo zi lucrata in timpul casatoriei:(( iar imobilul a fost achitat in intregime cu banii proveniti din munca lui A.
unde este mai indicat sa dezbatem succesiunea la notar sau in instanta?
A in urma succesiunii vrea sa ii cedeze fiului lui(care nu are nicio legatura cu succesiunea deoarece este fiul lui A din casatoria anterioara) tot ce i se cuvine iar fiul acestuia ar vrea sa obtina toata casa dand celorlalti mostenitori contravaloarea a ce li se cuvine ....... se poate face acest lucru fara a mai face dezmembrare ?
care este solutia cea mai buna pt k fiul lui A sa nu aiba surprize de pe viitor (viitori mostenitori ... judecata si alte minuni ?
- A si B se casatoresc,
- A vine cu un copil din alta casatorie,
- B vine cu doi copii din alta casatorie,
- A si B achizitioneaza un imobil in rate de la ICRAL in timpul casatoriei, conf.legii din 1996 a cumpararii caselor nationalizate
- in tot acest timp A lucreaza, iar B este casnica
- B decedeaza
Intrebari:
1. Cine are drept la mostenire?
2. CAre sunt procentajele care le revin fiecarui mostenitor in parte?
3. Mostenitorii nu se inteleg, mergand in instanta si dovedind ca mama in tot timpul casatoriei nu a muncit deloc poate avea tatal castig de cauza sa ii revina mai mult?