bunicul si bunica au primit un impbil cu contract de v-c de la parintii bunicului cu clauza de a avea grija de ai si de a-i inmormanta, acestia decedeaza amandoi.
Bunicul si bunica au un singur copil pe soacra mea.
Dupa un timp decedeaza bunicul(dupa care nu sa facut succesiunea) si mai apoi soacra mea care avea si ea doi copii dinainte de a se casatori cu socrul meu (nu au copii in comun)
In viata mai raman bunica - socrul meu - si cei doi copii a-i soacrei mele(decedata)
care este ordinea procedurilor sucesorale?
care sunt mostenitorii?
care sunt procentajele ce le revin fiecaruia?
buna ziua!
prima succesiune cea dupa bunic, au calitatea de mostenitori:
-bunica in calitate de sotie supravietuitoare care va avea o cota de 5/8 din imobil
-soacra dvs o cota de 3/8 din imobil
a doua succesiune cea a soacrei care este mostenita de catre:
-sot care are dreptul de 1/4 din intreaga masa succesorala- deci ii va reveni o cota parte de 3/32 din imobil
-cei doi copii care impreuna vor culege o cota parte indiviza de 9/32 din imobil, deci cate o cota parte indiviza de 9/64 fiecare.
Cota parte indiviza reprezinta o cota ideala , abstracta din dreptul de proprietate asupra bunului respectiv, deci dreptul este fractionat si nu insasi bunul, luat in materialitatea sa.
Deci, sa zicem ca exemplu, ca aveti o cota parte de 1/4 dintr-un teren, asta nu inseamna ca aveti o parte determinata din teren care reprezinta cota dv. ci ,numai un drept de proprietate in cota respectiva, asupra acelui teren. Sunteti coproprietar in indiviziune cu celelalte persoane care mai au drept de proprietate in cote -parti ca si dv. asupra acelui teren.
Ca sa aveti terenul (orice alt bun material) ce corespunde cotei dv. trebuie sa se faca iesirea din indiviziune, sa se efectueze partajul sau imparteala. In urma acestor operatii veti deveni proprietar exclusiv pe o anume parte din bun.
Mostenire
morosa
buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)