Am facut si asta.... si medicul e f. ferm pe pozitie! Nu vrea sa acorde asistenta pt. ca nu=l gaeste pe salariat asigurat la casa lui de sanatate! Pot sa-l impusc??:)
In legislatia privind asigurarile de sanatate se lasa la latitudinea asiguratului (angajat al unei SC) la ce casa de sanatate se poate asigura.
Daca un salariat se asigura la o casa de sanatate dintr-un judet (sa zicem CLUJ), iar medicul de familie e din alt judet (sa zicem Bihor) - unde depune angajatorul declaratiile privind contributiile la sanatate?
Daca declaratiile sint depuse de angajator la CAS CLUJ, casa la care angajatul a optat sa se asigure cf legii, are dreptul medicul de familie sa refuze asistenta medicala pe motiv ca angajatul nu e asigurat pt. ca nu il vede la casa de asigurari din BIHOR??
In legislatia in vigoare nu am gasit nicaieri sa se intrezica unui angajat sa se asigure la CAS intr-un judet si sa aiba medic de familie in alt judet!
Va rog opinii...cine s-a mai batut de aceasta problema!
Asa este, nu pt. toate serviciile este necesara inreg. in alt stat membru in scop de TVA, dar e de ajuns un serviciu...
De ex: "rent a car"- locul prestarii pt. inchiriere mijloace de transport pe termen scurt este locul unde este pus la dispozitia clientului mijlocul de transport.
De ex: daca avem rent a car in Germania , locul impozitarii este Germania... Ce trebuie sa faca firma romaneasca in acest caz? Cum vindem rent a car in Germani?? Cu TVA german... ? Cum se face factura....?
Regula generala e facuta sa ne ajute, insa sint aceste exceptii care se trateaza altfel !
Asa zic si eu, se factureaza fara TVA daca clientul furnizeaza un Cod valid de TVA.
Atentie, impozitarea serviciilor se schimba radical de la 1 ianuarie 2010- vezi pe site mfinante proiect de lege!
Pe site-ul mfinante este postat proiectul de modificare al Codului Fiscal, care aduca schimbari f. importante in materie de TVA la servicii.
In ideea ca legea de modificare a codului fiscal va fi adoptata in forma in care este proiectrul, poate cineva sa ma ajute la urm. intrebare:
- pt. ce fel de servicii si vindute cui, o persoana impozabila cu sediul in Romania ar fi nevoita sa se inregistreze in scopuri de TVA intr-un stat membru UE?? Ce presupune efectiv inregistrarea in scop de TVA intr-un stat UE? ce indatoriri declarative avem in acest caz?
- cum se intocmeste o factura pt. servicii pt. care e nevoie de inregistrare in scop de TVA intr-un stat membru UE?