avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA servicii ale avocatilor prestate unei client UE ( ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA servicii ale avocatilor prestate unei client UE ( platitor de TVA )

Daca o societate de avocatura presteaza servicii avocatiale ( consultanta, redactare acte juridice, reprezentare etc. ) pentru o persoana juridica straina, cu sediul in UE, inregistrata ca platitoare de TVA, in legatura cu un obiectiv de investitii din Romania , va emite factura cu TVA sau fara TVA. Cum credeti ca trebuie interpretate prevederile art.133 din Codul fiscal? Ne incadram la art.133 alin.2 lit.a) - obiectivul de investitii cuprinzand mai multe imobile sau la art.133, alin.2 lit.g - serviciile avocatiale fiind servicii intangibile indiferent de obiectul lor?
Cel mai recent răspuns: smart accounting business srl , Contabil 21:39, 4 Octombrie 2009
Eu zic ca se incadreaza la Art 133, alin 2, lit g 5 "serviciile consultantilor, inginerilor, juristilor si avocatilor, ....." locul prestarii este locul unde clientul este stabilit, dar nu in acelasi stat cu prestatorul.
La art 133, alin 2 lit a nu se incadreaza decit daca sunt lucrarile prevazute la pct 13, alin 4 din Norme. Serviciile enumerate de dvoastra nu se incadreaza la cele de la pct mentionat mai sus.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
t.simona, utilizator
Asa zic si eu, se factureaza fara TVA daca clientul furnizeaza un Cod valid de TVA.
Atentie, impozitarea serviciilor se schimba radical de la 1 ianuarie 2010- vezi pe site mfinante proiect de lege!

incepand cu 1 ian 2010, serviciile avocatilor legate de un bun imobil vor avea locul prestarii acolo unde este situat bunul imobil. Este una din exceptii de la regula generala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pentru servicii online prestate in romania pentru firme din afara tarii selectbytes selectbytes Buna ziua trbuie o firma Romanesca sa factureze TVA pentru servicii de gazduire de web (gazduirea se face in Romania) in cazul in care firma Romaneasca ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii intracomunitare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Societate neplatitoare de tva, neinscrisa in Registrul Operatorilor intracomunitari factureaza servicii la o societate din UE (societatea ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar - locul unde a prestat serviciu miraj miraj firma mea platitoare de tva are contract cu o firma din Austria ptr executare prestari servicii eu ca firma prestez servicii in Romania pentru firma din ... (vezi toată discuția)