avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru servicii online prestate in Romania pentru ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru servicii online prestate in Romania pentru firme din afara tarii

Buna ziua
trbuie o firma Romanesca sa factureze TVA pentru servicii de gazduire de web (gazduirea se face in Romania) in cazul in care firma Romaneasca colecteaza TVA si:
1. clientul este o companie din Uniunea Europeana?
2. clientul este o companie din afara Uniunii Europene?

Multumesc cu anticipatie
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:41, 5 Noiembrie 2009
Facturati aici cu TVA, iar firma nerezidenta poate sa isi recupreze TVA, in functie de fiecare legislatie in parte.
1. In cazul in care clientul este o companie din UE:
Locul prestarilor de servicii online este considerat locul unde functioneaza si este inregistrat beneficiarul (clientul). Daca furnizorul si beneficiarul sunt inregistrate in state diferite din UE se considera livrare intracomunitara si se factureaza cu taxare inversa.
2. In cazul in care clientul este o companie din afara UE facturezi cu tva.
aceasta operatiune se incadreaza la art. 133, alin (2), lit. g), pct.12
2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:
g) locul unde clientul căruia îi sunt prestate serviciile este stabilit sau are un sediu fix, cu condiţia ca respectivul client să fie stabilit sau să aibă un sediu fix în afara Comunităţii ori să fie o persoană impozabilă acţionând ca atare, stabilită sau care are un sediu fix în Comunitate, dar nu în acelaşi stat cu prestatorul, în cazul următoarelor servicii:
12. serviciile furnizate pe cale electronică.

dei se factureaza fara TVA in ambele cazuri, atat pentru client UE cat si pentru client nonUE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul prestarii serviciilor alina240 alina240 Conform art. 133 ( daca bine retin) din Codul Fiscal, locul prestarii serviciilor se considera a fi locul unde prestatorul isi are sediul dar exista foarte ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar chirie aur_club aur_club Suntem o firma platitoare de Tva cu sediul Romania dorim sa inchiriem un autoturism din UE tot de la o firma platitoare de Tva. La facturarea chiriei se ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pentru o factura din cipru DANIEL_CODRU DANIEL_CODRU Problema este urmatoarea: firma X din Romania incheie un contract de consultanta cu firma Y din Cipru. Intrebarea este cum va factura firma din Cipru cu TVA ... (vezi toată discuția)