avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva intracomunitar chirie
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva intracomunitar chirie

Suntem o firma platitoare de Tva cu sediul Romania dorim sa inchiriem un autoturism din UE tot de la o firma platitoare de Tva.
La facturarea chiriei se adauga Tva?
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 01:23, 26 Martie 2009
Regimul "scutit cu drept de deducere" este aplicabil persoanelor juridice inregistrate in Romania, carora le este aplicabil Codul Fiscal.
Fiind ambele platitoare de TVA, factura de catre firma externa se va face fara TVA.
Depinde insa si unde utilizati autoturismul, daca il folositi in Romania, atunci datorati TVA statului roman.
(1) Locul prestarii de servicii este considerat a fi locul unde prestatorul este stabilit sau are un sediu fix de la care serviciile sunt efectuate.
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), pentru urmatoarele prestari de servicii, locul prestarii este considerat a fi:
............................
g) locul unde clientul caruia ii sunt prestate serviciile este stabilit sau are un sediu fix, cu conditia ca respectivul client sa fie stabilit sau sa aiba un sediu fix in afara Comunitatii ori sa fie o persoana impozabila actionand ca atare, stabilita sau care are un sediu fix in Comunitate, dar nu in acelasi stat cu prestatorul, in cazul urmatoarelor servicii:
1. inchirierea bunurilor mobile corporale, cu exceptia mijloacelor de transport;
.........................................
(3) Prin derogare de la prevederile alin. (1), inchirierea sau leasingul de mijloace de transport se considera ca are locul prestarii:
a) in Romania, cand aceste servicii sunt prestate de o persoana impozabila, stabilita sau care are un sediu fix in afara Comunitatii, de la care serviciile sunt prestate, daca serviciile sunt efectiv utilizate in Romania de beneficiar;
b) in afara Comunitatii, cand aceste servicii sunt prestate de o persoana impozabila, stabilita sau avand sediul fix in Romania, de la care serviciile sunt prestate, daca serviciile sunt efectiv utilizate in afara Comunitatii de beneficiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva sau nu la inchiriere auto catre firma din ce ? diana_nutiu diana_nutiu O societate (romana) intentioneaza sa inchirieze un mijloc de transport persoane (4 locuri) la o societate din Comunitatea Europeana. Vehiculul va fi pus la ... (vezi toată discuția)
Tva pentru servicii online prestate in romania pentru firme din afara tarii selectbytes selectbytes Buna ziua trbuie o firma Romanesca sa factureze TVA pentru servicii de gazduire de web (gazduirea se face in Romania) in cazul in care firma Romaneasca ... (vezi toată discuția)
Leasing extern krika8712 krika8712 Am mare nevoie de ajutorul vostru. V-as ruga sa ma ajutati cu monografia unui leasing extern din austria. Care sunt inregistrarile care se fac in acest ... (vezi toată discuția)