avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturare servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturare servicii intracomunitare

Buna ziua
Societate neplatitoare de tva, neinscrisa in Registrul Operatorilor intracomunitari factureaza servicii la o societate din UE (societatea beneficiara din UE nu este platitoare de TVA).
- Trebuie sa ne inscriem in Registru pentru aceasta operatiune?,
- Cum emitem fatura in acest caz?
- Exista alte elemente obligatorii care trebuie avute in vedere?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:16, 25 Noiembrie 2011
ce fel de servicii prestati?
Servicii de promovare web, sau intretinere web
Pentru faptul ca regula de taxare in acest caz este conf art. 133 alin.(3) Locul de prestare a serviciilor către o persoană neimpozabilă este locul unde prestatorul îşi are stabilit sediul activităţii sale economice-nu sunteti obligat sa va inregistrati in Reg. Op. Intrac. si nici sa va inregistrati conf art.153 ^1 alin.1 lit b) pentru ca nu prestati servicii unei persoane obligate la plata taxei
1.Nu sunteti obligati a va inscrie in ROI
2.Intomiti factura fara tva , nefiind obligati sa va inregistrati in scopuri de tva prestand un serviciu unei persoane neimpozabile d.p.d.v al tva
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
Cei de la Finante mi-au spus ca trebuie sa ma inregistrez si eu si cel din UE deoarece este vorba de prestari servicii si trebuie declarate in 390. Chair nu mai stiu cum sa fac.
Serviciile furnizate pe cale electronica sunt servicii intangibile
Regula generala pentru aceste servicii este conf art.133 alin2-acolo unde este stabilit beneficiarul - doar ca aici apare o exceptie si anume aceea ca locul prestarii este unde e stabilit prestatorul -pentru ca serviciile sunt catre o persoana stabilita in UE neimpozabila
Se aplica vreo scutire pentru serviciile intangibile?-in acest caz nu

Un prestator stabilit si inregistrat in scopuri de TVA in Romania cand factureaza servicii intangibile?
a) Daca beneficiarul este o persoana impozabila stabilita in Comunitate sau orice persoana stabilita in afara Comunitatii, va emite factura fara TVA, in care va inscrie mentiunea „neimpozabil in Romania”;
b) Daca beneficiarul este o persoana neimpozabila stabilita in Comunitate (persoana fizica, institutie publica), va emite factura cu TVA din Romania.

Cum prestatorul este stabilit dar neinregistrat in scopuri de tva in Romania cand factureaza servicii intangibile catre o persoana neimpozabila stabilita in Comunitate va emite factura asa cum are el regimul de tva stabilit ,adica nu este obilgat sa se inregistreze in scop de tva pentru a emite acea factura cu tva.
Beneficiarul serviciului este o persoana neobligata la plata taxei ,in concluzie nu trebuie sa te inregistrezi in scop de tva.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil

Alte discuții în legătură

Factura servicii intracomunitare serena82 serena82 O PFA la norma de venit din RO, neplatitoare de TVA poate sa factureze catre o firma din UE servicii informatice? Daca da, ar trebui pentru asta sa se inscrie ... (vezi toată discuția)
Tva pentru achizitie din afara uniunii dianap12 dianap12 Sunt neplatitor de TVA. Am achizitionat din afara Uniunii o licenta pentru un soft care se utilizeaza on-line. Din ce am citit eu astfel de soft se considera ... (vezi toată discuția)
Tva intercomunitar vio38 vio38 Cum factureaza o firma cu sediul in Romania o prestare de serviciu catre o societate dintr-o tara a a UE, pentru un serviciu prestat aici in tara? Se percepe ... (vezi toată discuția)