avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Activitate dacmoto

Activitate dacmoto

este de 2 sau de 3 ani?
Buna seara,

Spuneti-mi va rog care este termenul de prescriptie intre asigurator si broker, pentru nepredarea la timp de catre broker a politelor de asigurare in baza unui ctr de mandat incheiat in temeiul L 32/2000. Este de 2 ani sau de 3 ani?
Actiuea prin care solicit pronuntarea unei hot care sa tina loc de act aut de vz-cp este deja pe rolul instantei. Nu as putea sa arat instantei ca din moment ce B a facut antecontr atunci a acceptat tacit mostenirea si a devenit tot tacit proprietar asupra terenului, copii lui B necontestand acest lucru? Adica pot sa obtin hotarare care sa tina loc de vz cp fara sa mai fac actiune oblica pentru iesire din indiviziune?
Buna seara,

Speta este urmatoarea: Intre A si B s-a incheiat un antectr de vz-cp asupra unui teren. La data la care s-a facut antectr B nu avea titlu de proprietate, asupra terenului existand doar demersuri pentru reconstit dr de propriet( L 18/1991). Intre timp B a decedat. Antecump A a incercat sa obtina titlu de proprietate asupra terenului, insa surpriza: terenul este pe numele sotului vanzatorului B care si el a decedat cu multa inainte de antect de vz-cp. B nu a facut iesire din indivizune ca urmare a decesului sotului. Acum si B a decedat. Copii nu vor sa faca iesire din indiviziune. As putea eu sa cer prin actiune oblica iesirea din indiviziune. Insa, cum pot sa dovedesc ca B ar fi putut fi proprietar asupra terenului daca nu s-a facut dezbaterea si iesirea din indiviziune cat timp era in viata?
Răspuns la discuția privilegiu bun mobil
din oficiu? de catre cine? este vorba de bunuri mobile! nu ar trebui sa ma duc eu vanzator sa inscriu la arhiva de garanatii?
Răspuns la discuția privilegiu bun mobil
ctr de vz-cp
Răspuns la discuția zid comun - probleme cu vecinul
Daca aveti autorizatie pe casa, puteti sa mergeti in instanta si sa-l solicitati instantei sa-l oblige pe vecin sa va lase sa reparati acoperisul. Nu trebuie sa dati nimic vecinului.
Răspuns la discuția privilegiu bun mobil
ctr s-a incheiat dupa 1 oct. Intrebarea este umat: ce pot sa fac pentru a nu fi un simplu creditor chirografar in cazul in care cumparatorul intra in insolventa. Daca nu inscriu privilegiul nu am opozabilitate?
Buna ziua,

Pentru privilegiul vanzatorului asupa bunului mobil este necesar a se incheia un contract de privilegiu? Privilegiul se incrie in registrul de publicitate?
Buna ziua,

Sunt persoana fizica si am vrut sa achizitionez un apartament prin ANL. Am semnat cu ANL ctr de mandat, iar cu constructorul X contract de constructii. X are si el semnat ctr de antrepriza generala cu ANL. X a intrat in insolventa. Eu nu am fost notificata pentru a ma inscrie la masa credala.

Ceea ce vrea eu este sa obtin penalitatile de intarziere, intrucat apart trebuia sa fie terminat in 2010. Pe X nu-l pot obliga la plata penalit pt ca este in insolventa.
Ma pot indrepta vs ANL pt a solicita c/v penalit. Daca da, in ce temei? Multumesc