avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... zid comun - probleme cu vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

zid comun - probleme cu vecinul

Buna seara,

Problema este urmatoarea: eu si vecinul avem zid comun de casa. Casa mea este mai inalta ca a lui, iar zidul comun doresc sa-l izolez termic pe exterior. Vecinul nu-mi da voie sa izolez pe motiv ca ii distrug acoperisul, invoca fel si fel de motive.
Grosimea izolarii necesita sa se intre putin pe terenul lui. Izolarea o pot face si cu ajutorul alpinistilor utilitari, deci nu ar afecta cu nimic acoperisul vecinului, insa imi tot spune ca prin izolare, zidul devine mai gros si in consecinta se ia din terenul lui.
Eu nu am autorizatie de construire la casa, fiind construita inainte de 90. Ma ameninta si cu acest aspect.
Ce pot sa fac sa imi izolez termic zidul. Ma afecteaza lipsa autorizatiei pt casa? Sa fac inainte intabularea si apoi sa fac o cerere in instanta pe obligarea de face prin care il oblig pe vecin sa ma lase sa-mi izolez zidul. Care ar fi pasii de urmat?
Cel mai recent răspuns: dacmoto , utilizator 13:19, 19 Noiembrie 2011
Cred ca ar fi bine sa intrati in legalitate ,sa va rezolvati problema cu titlul de proprietate asupra casei.Dupa aceea ne ocupam si de zidul constructiei.Poate fi obligat prin instanta de judecata sa va permita izolarea,dar dupa primul proces care il veti pune pe rol pentru ca sa vi se recunoasca dreptul de proprietate asupra constructiei.
Asa este! Prima data trebuie sa rezolvati problema autorizatiei pentru casa, apoi sa deschideti actiune impotriva vecinului pentru a va putea permite sa va izolati casa.

Neavand acte pentru casa este ca si cum aceasta nu ar exista... si atunci??? ... solicitati intantei sa va permita izolarea unui imobil ce nu exista in acte?!?!?

:hm:
buna,am aceeasi problema si eu:avem autorizatie ca doar acum am renovat casa.dar problema sta in felul uramator:am avut casa cu zid de foc,iar pt modificarea acoperisului in doua ape,a fost necesar avizul vecinilor,care il avem .dar vecinul,saracul,a decedat iar fiul,care vrea bani,nu ne lasa sa izolam ,cica tre sa ii platim pamantul pe care vom intra noi,.Ce e de facut?Nu putem izola casa decat in urma conditiilor impuse de el?
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
denissiioana, utilizator
Daca aveti autorizatie pe casa, puteti sa mergeti in instanta si sa-l solicitati instantei sa-l oblige pe vecin sa va lase sa reparati acoperisul. Nu trebuie sa dati nimic vecinului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie termica spre vecini nccncc nccncc Buna ziua. Locuim la casa (in Ploiesti). Am inceput lucrarile de reabilitare termica si vecina spre care e spatele casei noastre nu e de acord sa izolam casa ... (vezi toată discuția)
Alpinisti pe-acoperis?! teominator teominator Buna ziua, am o problema si sper ca imi poate oferi cineva o informatie edificatoare. Sunt student si fac naveta o data la doua saptamani (nu mai locuiesc ... (vezi toată discuția)
Balcon construit, bun comun/proprietate popikanu popikanu buna ziua,am solicitat primariei concesionarea unei suprafete de 8 mp in vederea construirii unui balcon(locuind la parter),dupa indelungi tergiversari,am fost ... (vezi toată discuția)