avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Deteriorare casa si afectarea dreptului de folosinta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Deteriorare casa si afectarea dreptului de folosinta

Am casa construita pe limita de proprietate. Vecinul care isi construieste o casa noua, si-a suprainaltat cota terenului cu cca 0,5m si astfel nivelul terenului lui a trecut, pe o portiune de ca 10m, de nivelul fundatiei casei mele; noua cota a terenului vecinului face ca pamantul din curtea lui sa se sprijine direct pe o portiune de din zidul meu.
Umezeala mi-a afectat drastic doua camere, a urcat mai mult de 1m in interior, practic acestea nu se pot folosi ca locuinta; la incercarea de a discuta cu vecinul, acesta imi spune ca pe terenul lui face ce vrea; am sesizat primaria, iar inspectoarea de la urbanism imi spune ca nu crede ca pentru inaltarea terenului ii trebuia autorizatie.
Am intrebat un arhitect, care imi spune ca vecinul putea face inaltarea de teren doar in limita unei fundatii, care sa asigure izolarea de umezeala a casei mele si desigur, acesta suprainaltare si fundatie trebuia autorizata de directia de urbanism din primarie.
Eu degeaba repar pe interior, pana nu se rezolva problema izolarii de umezeala a zidului casei, aflat pe limita de proprietate.
Nu mai stiu ce sa fac, cui sa ma adresez si nici nu gasesc exact ce legislatie a incalcat vecinul, cumva Codul civil, ce articol, legea autorizarii in constructii?

Alte discuții în legătură

Un martor poate depune probe, inscrisuri? Rmilitaru Rmilitaru Un vecin a efectuat pe proprietatea lui o serie de lucrari neautorizate de constructii; una dintre aceste lucrari a constat in suprainaltarea terenului cu 0,5m ... (vezi toată discuția)
Construirea unui imobil in spatele casei mele Ionita2205 Ionita2205 Buna ziua! Sunt proprietarul unui imobil din sectorul 2 al Capitalei. In spatele casei mele noul proprietar al terenului doreste sa isi construiasca o casa, ... (vezi toată discuția)
Propietati Enache Nicolae Enache Nicolae Buna ziua am o casă construită recent acum am început să fac demersuri pentru a intra în legalitate referitor la autorizația de construire mentionez ca ... (vezi toată discuția)