avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Un martor poate depune probe, inscrisuri?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Un martor poate depune probe, inscrisuri?

Un vecin a efectuat pe proprietatea lui o serie de lucrari neautorizate de constructii; una dintre aceste lucrari a constat in suprainaltarea terenului cu 0,5m provocandu-mi infiltratii si deteriorarea zidului la doua camere aflate pe limita de proprietate. Intrucat nu m-am putut nicicum intelege cu vecinul sa faca si o izolatie corespunzatoare intre malul de pamant suprainaltat si zidul casei mele, am reclamat Politiei Locale. Din raspunsul politiei rezulta ca vecinul a fost amendat, dar nu rezulta si un termen de desfiintare a lucrarilor neautorizate, asa cum prevede L 50/1990 a autorizarii in constructii.
Astazi am primit o citatie in calitate de martor, intr-un proces cu obiectul "plangere contraventionala" in care vecinul este petent iar Politia locala, intimat.
Banuiesc ca vecinul a contestat amenda in instanta, iar politia m-a indicat ca martor.
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:
1. In calitate de martor, pot depune probe in instanta, adica fotografii cu zidul deteriorat, raspunsuri primite de la autoritati?
2. In calitate de martor, pot solicita si desfiintarea lucrarilor neautorizate, constatate de politia locala, disciplina in constructii?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:19, 27 Februarie 2014
nu aveti cum in dosarul acesta. ca sa-l obligati sa remedieze trebuie sa-l chemati in judecata .politia nu poate dispune asta fara o hotarare judecatoreasca
Stimat forumist,

În legătură cu probatoriul, ceea ce vreți dvs, din punctul meu de vedere se poate realiza dacă veți formula o cerere de intervenție - la o primă vedere, accesorie. Dacă veți face acest lucru, nu veți mai avea calitatea de martor, dar puteți face apărări mai extinse.

Desființarea construcțiilor nu credcă ați putea-o cere în această fază.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui ... noane noane Locuiesc la etajul 4 din 4 intr-un bloc construit pe vremea lui Ceausescu fara acoperis,tot in acea vreme pt.ca -mi ploua in casa am construit un acoperis din ... (vezi toată discuția)
Coborare in chingi pe zidul aflat pe limita de proprietate la mine in curte titina57 titina57 Vecinul meu vrea sa isi incarce zidul casei sale si sa isi faca izolatie, zid aflat pe limita de proprietate cu gradina mea. Nu sunt de acord deoarece aceste ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie cora.cimpeau cora.cimpeau buna ziua,va scriu ca nu mai stiu ce sa fac.am un vecin foarte dus de acasa care se crede stapan pe toate. de curand am scos afara un topograf sa imi masoare ... (vezi toată discuția)