avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

constructie fara autorizatie

buna ziua,va scriu ca nu mai stiu ce sa fac.am un vecin foarte dus de acasa care se crede stapan pe toate.
de curand am scos afara un topograf sa imi masoare terenul si sa-mi faca delimitarea cu vecinii bani pierduti va spun si dc.
vecinul din spatele casei mele nu l-a lasat sa intre sa-mi masoare si sa-mi bata tarus acolo.mi-a masurat ce aveam eu aici si mi-a iesit ca am lipsa 15m2 ce in mod sigur ii am in spatele casei deoarece vecinul din fata are facute actele si cadastru si tot.dar cel din spate nu are nimic.
acuma cel din spate se pune sa construiasca garaj si vine cu el pana sub streasina la mine.am fost de 3 ori la primarie si am vb cu ing.de specialitate de acolo si a iesit afara sa vada despre ce ii vb.s-a dus la el dar de fiecare data ori nu a deschis ori s-a ascuns.mi-a zis ca i-a facut si nota scrisa,dar de fiecare data dupa ce venea ing se oprea din construit si apoi dupa vreo 2 sau 3 sapt iarasi se apuca.acuma iarasi face si nu mai stiu unde sa ma duc si ce sa fac ca sa pot sa il opresc sa nu mai faca ca daca face asa si nu respecta distanta data de lege imi va cadea mie toata apa pe casa.si ce sa fac sa imi recapat partea din spatele casei #-o.va rog sa ma sfatuiti ca nu mai am habar ce sa fac ca unul te trimite in dreapata iar celalalt in stanga numai drumuri si nimeni nusi face treaba.sunt dispusa sa fac orice sal opresc ca nu am de gand ca in cativa ani sa mi se infiltreze apa in casa.
astept cu nerabdare raspunsurile voastre.
multumesc.
Singura solutie este sa ii intentat un proces sigur veti avea castig de cauza .

Totusi mai am o intrebarea,de cat timp este vecinul dumneavoastra in constructia acelui garaj?
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
Adriantot, moderator
de vreo 2 luni.da tot am crezu ca se opreste.

da stiu asta numai ca daca ajungi la tribunal te mananca sfintii .si bani se duc si ani de judecata numi lipseste.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
Adriantot, moderator
Eu nu inteleg cum primaria a eliberat autorizatia de constructie .
pai ei nu au eliberat.asta face de capul lui. asa sia mai facut si 3 dependinte pe langa casa si acuma tine chiriasi in ele.nu va spun ce galagie ii aici toata ziua,iar eu am o fetita de 1 an si mai vine si barza si nu stiu ce sa ma mai fac.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
cora.cimpeau, utilizator
Doar daca obtineti un ordin de demolare scapati de probleme iar asta se poate doar prin intermediul instantelor de judecata .
Iar pe parcursul procesului poate veti obtine blocarea constructiei pana la sentinta .

[Editat - va rog nu mai postati mesaje consecutive (punctul 1.3. din Regulamentul forumului, va rog sa-l cititi)
Timp de 30 de minute dupa ce ati postat un raspuns aveti posibilitatea sa il completati / corectati folosind butonul Editeaza. Multumesc]
www.avocatnet.ro/content/tag...
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Distante de construire fata de limitele de proprietate keops_mic keops_mic Buna ziua, Cand am inceput construirea a garajului, am aflat ca in satul unde am casa exista un RLU care te obliga sa ai niste limite ale constructiei fata ... (vezi toată discuția)
constructie fara autorizatie in locul unui garaj demolabil Anna-Marria Anna-Marria Buna ziua,ma adresez cu o intrebare la dvs.,vecina din spatele casei mele si-a ridicat o camera anul 2010..in trecut era un garaj demolabil..in timpul ... (vezi toată discuția)
Notificare silvia p silvia p Buna seara. Problema mea este putin cam lunga dar incerc sa rezum cit pot. Am avut un proces de granituire cu un vecin pe care l-am pierdut si am facut ... (vezi toată discuția)