avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Distante de construire fata de limitele de proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Distante de construire fata de limitele de proprietate

Buna ziua,

Cand am inceput construirea a garajului, am aflat ca in satul unde am casa exista un RLU care te obliga sa ai niste limite ale constructiei fata de proprietate. Casa care se afla pe acelasi teren nu respecta aceste limite. Acelasi lucru si la vecinul mea care nu respecta limitele fata de mine acei 3 metri.

In proiectul de construire a garajului, el este situat la mai putin de 3 metri fata de limita de proprietate cu vecinul meu. Priectul este vizat cu neschimbare de la primarie.
Vecinul a inceput cu amenintari la adresa mea spunendu-mi ca nu respect legea si ca garajul este diferit fata de casa si la casa sunt alte limite fata de proprietate.
Mi-a mai spus ca trebuia sa ii cer voie sa construiesc garajul.
Acesta a amenintat ca va depune o plangere la primarie.
Eu acuma ma aflu intre cocan si nicovala:
- garajul este termina la rosu. Pe proiect avand stampila de neschimbare nu am vrut sa fac modificari
- vecinul care vrea sa demolez garajul
Ce se poate face in acesta situatie unde propriu-zis limitele fata de proprietate nu se tin cont de ele. La un an distanta de receptia casei fata de construirea casei mie mi se spune ca in rlu sunt aceste limite si eu ar trebui sa tin cont de ele, cand majoritatea caselor nu tin cont.
Considerati ca vor fi probleme la receptie?

Pe scurt ce pot faca ca sa nu mi se darame constructia sau sa mi se puna pauza pe construire.
Orice sfat este binevenit.

Multumes frumos
Cel mai recent răspuns: grimarius , utilizator 12:01, 27 Iulie 2016
Pe proiect cum ai acoperisu, adica apa curge si la vecin sau numai la tine? In legea constructiei nu da o limita de distanta fata de vecin.Poti sa pui casa si pe hotar cu conditia ca apa dupa acoperis sa curga la tine. Chiar si asa daca ai mai putin de 3 m cum zici tu poti sa pui jgheaburi si burlane sa conduci apa la tine fara sa afectezi pe vecin. Daca ai autorizatie de constructie, stai linistit nu se intampla nimic, dar daca nu ai, e cam problematic pentru ca trebuie sa-ti faci.
Nu trebuie sa ceri acordul vecinului pentru a construi, singurul document care sta la baza a ceea ce construiesti tu este autorizatia de constructie care este eliberata de catre primarie.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2014
mateicostinel, utilizator
Faza e ca in RLU sunt stipulate urmatoarele conf celor spuse de la primarie:
- constuctia trebuie sa fie la 3 metri fata de hotarul din stanga si dreapta
- in spate trebuie lasati 5 metri
- in fata 10 metri de la axul drumului
Ploaia de pe garaj este redirectionata prin burlane si se scurge pe proprietatea mea si sunt puse si para zapezi.
casa vecinului nu are parazapezi si toata zapada vine in curte la mine.
autorizatia de constructie pe garaj este, singura problema e ca nu se respecta rlu cu hotarul cu vecinul. constructia se aflA la 1.8 fata de 3 metri, si asa a fost si aprobat de rimarie.
Propriu-zis primaria si a dat acordul sa construiesc asa.
in conditiile astea se poate obtine de catre vecin anularea autorizatiei si daramarea constructiei?
Vezi daca pug-ul, puz-ul mai este valabil, multe primarii nu le mai au valabile.Cu vecinu poti sa rezolvi foarte usor, in sensul ca poti sa-i faci o adresa catre primarie prin care ii pui in vedere sa-si puna parazapezi si burlane.Daca tot nu rezolvi faci o adresa catre ISC si atunci chiar rezolvi.
Ca sa stai linistit poti sa te duci pana la ISC filiala de resedinta a jud tau si acolo iti spun ce trebuie facut si cum stai in situatia ta.
Ei sunt cei mai in masura sa-ti raspunda, si totodata ai si un punct de vedere oficial.
ISC-UL este organismul care avizeaza supervizeaza primariile care dau autorizatii de construire.
Daca ati respectat planul de situatie din documentatia aprobata prin Autorizatia de construire nu aveti de ce sa va faceti probleme. Vecinul sa se certe cu Promaria care v-a aprobat construirea garajului pe acel amplasament. Primaria trebuia sa tina cont de RLU si sa va puna in vedere sa-l respectati. Daca v-a aprobat(vizat spre neschimbare) la distanta de 1.8m, vecinul poate sa reclame unde doreste, primaria este raspunzatoare.
Multumesc frumos de raspunsuri. Si sa speram ca lucrurile nu vor degenera.

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire keops_mic keops_mic Buna ziua, Vreau sa imi construiesc un garaj in fata casei. Pentru acest lucru am inceput demersurile pt a obtine o autorizatie de construire. Am obtinut ... (vezi toată discuția)
Se poate anula autorizatia de constructie si demola constructia? Vali69 Vali69 Buna seara, Se poate anula o autorizatie de construire emisa in 2009 pentru o casa construita in 2008 care este construita pe o parcela de doar 120mp, casa ... (vezi toată discuția)
Distanta minima la care se poate construi alexandru.cenusa alexandru.cenusa Buna ziua! Am sa trec direct la subiect pentru a primi un raspuns cat mai concret. Am un teren in proprietate, cu latimea de 15,49 metri, pe care doresc sa ... (vezi toată discuția)