avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... NOTIFICARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

NOTIFICARE

Buna seara.
Problema mea este putin cam lunga dar incerc sa rezum cit pot.
Am avut un proces de granituire cu un vecin pe care l-am pierdut si am facut recurs.
Acest demers al meu a infuriat destul de mult partea adversa incit acum ma sicaneaza cum poate.Adica:
-Tot aceasta persoana a cumparat de curind si imobilul di fata casei mele si azi am primit o notificare de la AV.lui in care-mi cere o convocare peste 3 zile pentru a discuta anumite aspecte legate de GARAJUL meu care este pe hotar.
-Garajul este construit in urma cu 12 ani cu acordul fostului proprietar(a).
-Daca nu dau curs acestei convocari ma actioneaza in instanta.
-Tot de la acelasi AV.am primit in acelasi timp si de la fratele lui care a mostenit de la parinti un imobil IN SPATELE casei mele o notificare ca am facut un fel de gard cu calcan.Aceiasi treaba peste 3 zile convocarea....actionarea in instanta...

Intrebarea mea este:MA poate obliga actualul vecin (din fata )sa-mi demolez Garajul???fiind pe razor = de fapt EL ASA A CUMPARAT ce-mi poate face?
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 00:04, 17 Iulie 2010
Daca aveti autorizatie de constructie sau este evidentiat la cadastru ca fiind proprietatea dvs. este mai dificil de demolat.
Am autorizatie de constructie dar nu tocmai pe hotar.
Asta a fost intelegerea cu vechea proprietara ( ii faceam un bine caci putea si ea sa-si faca o aplecatoare) avind un perete zidit deja.

Important pentru mine este daca EL trebuie sa accepte ce a cumparat.
Nu tocmai pe hotar inseamna - pe proprietatea lui?
Daca da - intelegerea facuta cu fostul proprietar este concretizata intr-un act aditional actului de proprietate?
Scuze domnule av.am gresit.
Autorizatia este in interiorul propr.mele,dar la intelegere cu vechiul propr. am facut garajul pe hotar. Multumesc pentru raspuns si promptitudine.
Intelegerea a fost verbala.

Alte discuții în legătură

Cadastru eronat ? tudor_11 tudor_11 la tara, casa batraneasca.mergem foarte rar. in spatele casei gardul de razor nu mai e demult, iar parintii tineau razorul din stalpul gardului de la strada in ... (vezi toată discuția)
Actiune granituire danaflo danaflo Buna ziua. Voi incerca sa va prezint pe scurt problema: parintii au deschis o actiune de granituire, parat fiind vecinul din spatele casei. Acesta a cumparat ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren la doar 60 cm de peretele unei case (peretele respectiv are usa si fereastra), constructie la doar 80 cm distanta de perete cu usa si fereastra. cimi_tavita cimi_tavita Recent am cumparat o casa intr-o zona rurala. Casa a fost construita acum mai bine de 30 ani. Fostii proprietari au vandut acum 10 ani o parcela de teren ... (vezi toată discuția)