avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren la doar 60 cm de peretele unei case ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren la doar 60 cm de peretele unei case (peretele respectiv are usa si fereastra), constructie la doar 80 cm distanta de perete cu usa si fereastra.

Recent am cumparat o casa intr-o zona rurala. Casa a fost construita acum mai bine de 30 ani. Fostii proprietari au vandut acum 10 ani o parcela de teren aflata exact langa casa. Linia de hotar a fost stabilita la doar 60 cm de peretele casei.
1. Deoarece casa are usa si fereastra spre noua linie de hotar, este legala vanzarea portiunii de 2 metri de langa peretele casei fara a se respecta art. 615? Fostul proprietar nu si-a dat nici un acord scris in care sa mentioneze ca ar fi de acord cu o distanta de 60 cm intre peretele casei si linia de hotar. Mentionez ca ma intereseaza doar cei 2 metri de langa peretele casei si nu restul terenului cumparat de vecin.
2. Vecinul are drept sa construiasca gard la doar 60 cm de peretele casei? Usa de la peretele respectiv se deschide in exterior si este impiedicat accesul la ea din cauza gardului.
3. Acum 6 ani vecinul si-a construit la doar 20 cm de linia de hotar o casa la care peretele dinspre linia de hotar are si fereastra. Adica casa lui este construita la doar 80 cm de casa mea. Este vorba de acelasi perete care are usa si fereastra. El nu a putut obtine pe acea casa autorizatie de constructie deoarece fostul proprietar nu si-a dat acordul. Ce trebuie facut?
Cel mai recent răspuns: cimi_tavita , utilizator 19:02, 26 August 2013
Faptul că acea construcţie a fost făcută acum mai bine de 30 de ani(chiar dacă nu are autorizaţie de construire) , a intervenit prescripţia deoarece fostul proprietar, chiar dacă nu şi-a dat acordul scris, a tolerat-o mai bine de 30 ani.
Vecinul şi-a făcut gardul, potrivit dreptului său de proprietate. Nu construirea gardului ci amplasarea construcţiei a fost greşit făcută
Casa facuta acuma 30 ani are autorizatie de constructie. Casa vecinului, facuta acum 6 ani nu are autorizatie de constructie. Este legal ca cadastrul si notarul sa aprobe vanzarea unui teren in fata unei case care are usa si fereastra fara sa respecte distanta de 2 metri intre peretele casei si linia de hotar, incalcand astfel art. 615?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

spatiu minim lasat intre o casa mea pe hotar si o alta casa care se construieste 1mitubisi2 1mitubisi2 Buna ziua, Va rog sa ma informati in legatura cu urmatoarele: Casa mea se afla construita pe hotar. Lipita de casa mea, se afla alta casa, care urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Distanța între construcții daca construim o casa cu etaj ?CITI METRII TREBUIESC lasati de gardul vecinului? daca au lasat si 3 geamuri inspre curtea mea ? (vezi toată discuția)
Distanta regulamentara intre o casa si gardul vecinului caplanioana caplanioana Buna ziua, vecinul din fata noastra are casa cu spatele spre fata casei noastre.distanta de la spatele casei pana la gard este cea normala.acum el a facut ... (vezi toată discuția)