avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Activitate mariacnst

Activitate mariacnst

Buna,
va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. In 2000 bunicii mei mi-au facut un act de donatie pe apartamentul lor cu drept de uzufruct. Pe vremea respectiva aveam vreo 19 ani nu stiam eu ce si cum si bunicul meu veteran de razboi mi-a spus ca nu trebuiesc platite alte impozite si taxerespectiv sa trecem pe rol apartamentul pentru ca a intrebat si poate ramane pe numele lui.
Acum 2 ani a murit si ne-am dus la circa financiara unde cei de acolo ne-au spus dupa ce le-am aratat actul ca trebuie platit pe numele bunicii impozitul.
Ieri am fost la impozite si taxze si desi 2 ani de zile am paltit la timp in numele bunicii, in baza actului pe care l-ama aratat fara sa-mi ceara mai multe detalii si pentru ca am o locuinta a mea, mi-am facut o amenda de 1350 ron pentru neplata si intarzieri pe ultimii 5 ani.
Imi puteti spune daca e legal ce s-a intamplat? eu sunt cea care trebuia sa plateasca din 2000 de cand s-a facut donatia si pana acum? atrunci de ce mi-au luat in ultimii 2 ani banii pe numele bunicii desi eu le-am aratat actul de donatie dar ei au zis ca intru in posesie abia dupa moartea ambilor bunici.
Va multumesc,
Răspuns la discuția partaj
multumesc frumos pentru raspunsuri
multumesc frumos pentru raspuns
as mai avea nevoie de cateva precizari. tranzactia ce urmeaza a fi facuta inseamna o intelegere intre noi doi pe care o redactam si o aratam judecatorului?
Bani pecare trebuie sa-i platim sub forma de taxa de timbru ii platim la CEC si ii recuperam tot de la CEC?

Multumesc
Bun, si atunci cum ma sfatuiti sa fac in urmatorul caz: Nu am depus decat cererea de divort, am avut termen pe 7 septembrie si din cauza grevei s-a amanat pentru 5 octombrie. Cum este mai putin costisitor sa facem cu partajul?Sper ca noi doi sa ne intelegem asupra bunurilor. In acest caz cum iti iei inapoi banii de la stat, pentru ca stim cu totii ca atunci cand trebuie sa-ti ia statul bani ii i-a cu ambele maini, cand trebuie sa tii dea gaseste o mie si una de motive sa nu ti mai dea inapoi. deci cum ma sfatuiti sa fac? plus ca sa platesc acum 3% din bunuri ce inseamana o valoare in priumul rand ca nu a de unde sa-i dau si in al doilea rand sa zicem ca ma imprumut de peste tot. cand ii recuperez?

Multumesc frumos