garantia era masina care a fost cumparata cu creditul respectiv. Nu stim inca daca masina a fost inscrisa in AEGRM.Daca nu este inscrisa si totusi a fost vanduta de catre imprumutat ( decedatul ) in acest caz, atunci nu stim cum sa procedam...fiindca asa intelegem din contract ca nu ar fi fost posibila vanzarea. Cu mostenitorii nu se poate vb deloc... este o fiica care este plecata de mai multi ani in America, asa ca trebuie sa facem ceva fara ea.. sa putem fi salvati de plata datoriei la banca.
am citit contractul de la banca este intadevar un credit auto cu garantie pe masina respectiva care s-a cumparat, mai scrie ca imprumutatul constituie o garantie pt masina tip..renault...prin semnarea unui contract de garantie reala mobiliara, care se va intocmi si semna, apoi se va inscrie in arhiva electronica a garantiilor reale mobialiare,contie obligatorie imprumutatului si pe chelt. acestuia.Nu specifica insa nicaieri ca nu avea voie sa o vanda. acum nu stiu cum sa intelegem din acest contract.. daca putem solicita anularea contractului de vanzare -cumparare si cine are obligatia de a gasi si recupera masina.
da... o sa cerem de la banca o copie dupa contract si sa vedem ce scrie concret acolo.Banii de la vanzarea masinii i-a luat raposatul, deoarece dupa cum am spus el a vandut-o cat era inca in viata.Iar varianta cu atacatul actului de vanzare-cumparare cred ca este foarte buna.. numai ca nu stim unde este si cine a cumparat masina atunci la vremea respectiva...multumesc pt rabdare.
Cat a fost in viata , el a platit ratele la zi si nu a fost nicio problema cu banca, si nici nu am stiut ca vanduse masina...ulterior am aflat
da...am si raspuns ca ,cu acest credit a fost cumparata o masina , si masina respectiva era garantia creditului, insa s-a vandut inainte de a deceda, lucru care nu stiu cum a fost posibil, nu stiu cum de banca a permis asa ceva.In al doilea rand....nu stim pe cine sa dam in judecata.. banca sau pe fiica acestuia care , dupa cum ati spus a refuzat mostenirea
si daca pornim o actiune in instanta...ce sanse avem?intreb asta pt ca multe persoane ne spun ca degeaba vom cheltui banii cu avocatii...ca nu avem sanse.
multumesc mult .....
[ pt a completa un mesaj, folositi functia editeaza]
deci sa inteleg ca nu este nicio cale de a rezolva chiar si in instanta, singurul lucru care il putem face este sa platim ratele decedatului.....
a fost un credit auto, masina respectiva era garantia si asigurarea era pe masina, insa imprumutatul ( cel decedat in acest caz) vanduse masina inaintea decesului, desi inca mai avea mult pana sa achite creditul.
Da, am inteles ca, conform contractului de credit ca si girant are obligatia de a plati.Intrebarea este care este primul pas, cu cine sa ia legatura pentru a-i da in judecata sau cum altfel?
sau in cazul in care nu plateste, ce i se poate intampla? pe numele lui are doar o masina...
Buna seara. Va rog sa ma ajutati intr-o problema:tatal meu a girat pe cineva, care in urma cu 5 luni a decedat.De atunci nimeni din familia lui ( are o fiica, frati, surori) nu a mai platit rata la banca,iar astazi a primit de la banca o notificare prin care este instiintat ca are o restanta de 2300 lei si ca in 24 ore sa o achite.Ce ar trebui facut in aceasta situatie pentru a nu plati acesti bani restanti la banca si nici ratele care vor urma ( este vorba de un credit fara garantie avand un sold de aprox. 25000 lei) .Mentionez ca tata este pensionar si are si el un credit .Va multumesc.