avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant la banca pentru o persoana decedata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant la banca pentru o persoana decedata

Buna seara. Va rog sa ma ajutati intr-o problema:tatal meu a girat pe cineva, care in urma cu 5 luni a decedat.De atunci nimeni din familia lui ( are o fiica, frati, surori) nu a mai platit rata la banca,iar astazi a primit de la banca o notificare prin care este instiintat ca are o restanta de 2300 lei si ca in 24 ore sa o achite.Ce ar trebui facut in aceasta situatie pentru a nu plati acesti bani restanti la banca si nici ratele care vor urma ( este vorba de un credit fara garantie avand un sold de aprox. 25000 lei) .Mentionez ca tata este pensionar si are si el un credit .Va multumesc.
Din pacate, in calitate de girant va trebui sa plateasca. Daca nu plateste, banca poate cere executarea silita impotriva sa; tatal dvs. insa se poate indrepta impotriva mostenitorilor debitorului decedat, pt recuperarea sumelor pe care este nevoit sa le achite.
Da, am inteles ca, conform contractului de credit ca si girant are obligatia de a plati.Intrebarea este care este primul pas, cu cine sa ia legatura pentru a-i da in judecata sau cum altfel?
sau in cazul in care nu plateste, ce i se poate intampla? pe numele lui are doar o masina...
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Exista si o asigurare de viata aferenta creditului?
a fost un credit auto, masina respectiva era garantia si asigurarea era pe masina, insa imprumutatul ( cel decedat in acest caz) vanduse masina inaintea decesului, desi inca mai avea mult pana sa achite creditul.
deci sa inteleg ca nu este nicio cale de a rezolva chiar si in instanta, singurul lucru care il putem face este sa platim ratele decedatului.....

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar corinalovely corinalovely Buna Ziua Fratele meu a facut un imprumut bancar pt a-si cumpara un apartament acum un an. In prezent e in imposibilitatea achitarii ratelor bancare...ceea ce ... (vezi toată discuția)
Împrumutul ipotecar este obligatoriu să fie preluat de copii, în caz de deces al împrumutatului și coplătitorului? Silviu Gabriel Silviu Gabriel Buna ziua, as dori sa stiu daca la un împrumut ipotecar din anul 2002, in care titularul imobilului sunt părinții mei, in caz de deces imprumutul este ... (vezi toată discuția)
Decesul imprumutatului unui credit bancar ipotecar, ce se intampla cu creditul Nonynel Nonynel Speta este urmatoarea: A decedat o persoana care avea de achitat un credit bancar de nevoi personale garantat cu o ipoteca asupra unui imobil apartinand ... (vezi toată discuția)