avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Activitate yneedlove

Activitate yneedlove

Răspuns la discuția Noua taxa auto 20.05.2011
Adica cum se face asta ca nu inteleg, am cumparat o masina deja inmatriculata de ani de zile in romania , cu 6 fosti propietari , acum ce fac, platesc ceva ce deja a fost platit candva , sau cum ca nu inteleg???
Dosarul a fost la politie in 2009 ,
a plecat la procuratura in 2010 ,
tot in 2010 a fost trimis in tribunal ,
pe 13-05-2011 a fost inchis prin impacarea partilor , iar ce am aratat mai sus este ce am gasit pe siteul oficial juts.ro in legatura cu dosarul meu ,
insa nu stiu cum sa procedez mai departe ca sa imi recuperez permisul , presupun ca daca dovada nu mai este stampilata (nu este prelungita) , permisul nu il am in buzunar , si sunt prins la volan conducand ca sa imi castig painea, ma aleg cu un alt dosar penal?
sau o sa mi se dea amenda ?
va rog mult daca se poate in aceasta privinta sa ma ajutati cu o explicatie simpla ,

1 ce pot face ca sa imi recuperez permisul si sa platesc amenda de 400 lei ,

2 la ce ma pot astepta daca doamne fereste voi fi obligat de imprejurari si voi fi prins la volan in acest timp , tinand cont ca tribunalul cornetul nu mi-a mai prelungit dovada pe motiv ca dosarul este ca si inchis .... iar permisul nu il am ...

Va multumec din suflet pt raspunsurile dvs. si timpul acordat.
Multumesc ,

Acum ce am de facut , dovada cu dreptul de circulatie nu mi-a mai fost prelungita pe motiv ca dosarul sa incheiat , permisul nu il am , nu stiu daca am sau nu o suspendare , cele 10 zile care au fost date ca timp pt atacarea decizie expira pe data de 23 (sau pe 27 in caz ca se calculeaza doar zilele lucratoare) , iar eu ce ma fac avand in vedere ca sunt sofer si lucrez la o firma de distributie , in cazul in care sunt oprit de politie , ce se va intampla cu mine , iar alt dosar penal?
Multumesc mult pt raspuns , insa nu mai inteleg nimic acum :
de unde vine aceasta SUSPENDARE a permisului ca din aceasta hotarare sa zic asa , nu reiese acest lucru , si avand in vedere ca permisul se afla ridicat de politie din 2009 din seara accidentului, iar eu am circulat cu dovada cu drept de circulatie in tot acest timp, iar in seara accidentului am fost anuntat de cand mi-a fost luat permisul de catre organele de politie ca permisul imi va fi suspendat pe 3 luni ,insa din 2009 pana in ziua de azi eu nu mi-am mai vazut permisul, asa ca acum nu inteleg , cum poate fi suspendat de 2 ori cate 3 luni si dc sa il mai suspende ???

P.S mai departe ce trebuie sa fac avand in vedere ca decizia a fost luata pe 13-05-2011 , mai trebuie sa mai astept , ce demersuri sa fac pt inapoierea permisului si unde trebuie sa platesc acele cheltuieli de judecata ?!
Va rog daca se poate discuta si/sau raspunde in cuvinte omenesti si nu in legi ca NU sunt avocat si nici DREPTul nu l'am facut , si cand aud de legi si paragrafe.....sunt si mai rau in ceata !!!

Multumesc tuturor anticipat. M.Razvan
Solutie: În baza art.11 pct.2 lit.b Cod procedură penală raportat la art.10 lit.h Cod procedură penală cu aplicarea art.132 alin.1 Cod penal, încetează procesul penal pornit la plângerea prealabilă a părţii vătămate N. I. împotriva inculpatului M. R. pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, prevăzută de art.184 alin.1, 3 Cod penal. Constată stinsă acţiunea civilă. În temeiul art.192 alin.1 pct.2 lit.b Cod procedură penală obligă inculpatul M. R şi partea vătămată N. I la plata sumei de 400 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de recurs în 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 13.05.2011.


Ce trebuie sa fac ca sa imi iau permisul inapoi ?
Am inteles , va multumesc mult pt sfaturi... sa vad ce iese , acum momentan imi strang bani de avocat , deumnezeu cu mila ce va iesii....
Am vb azi cu politistul care s-a ocupat de dosar si mi-a zis ca l-au trimis la parchet pe data de 3 august , insa eu acum 3-4 zile am aflat asta ca l-am sunat altfel nu aflam nimic , cu toate ca il rugasem sa ma contacteze , macar un beep si il sunam eu.... si se pare ca "victima" a adus la dosar acea hartie de la medico legal la data de 1-2 august.... si are 20...si ceva de zile de ingrijiri medicale.... insa dc a adus-o atat de tarziu? dc atatea zile? multe enigme...:(
nucu$ a scris:

Nu va panicati.Interesul "victimei"nu este sa obtina peste 30 zile spitalizare pentru ca astfel pierde posibilitatea de a santaja direct o suma(prin retragerea plangerii), pe care nu e simplu de obtinut in instanta.
Mai aveti si avantajul asiguratorului(chemat in garantie) care va va reprezenta interesele in instanta, prin juristul firmei si care va plati toate pretentiile aprobate prin hotarare.
Ati luat legatura cu asiguratorul?Faceti-o cat mai repede.
Negocierile sunt la indemana avocatilor care cunosc argumente/contra-argumente.Singur nu va sfatuiesc sa initiati nicio intelegere.


Care asigurant?
Masina care am condus-o era a unui amic din buzau , a vandut masina unuia din cta..... deci?:(
cioan a scris:

Daca este vorba de un numar mai mare de 60 de zile de ingrijiri medicale actiunea penala se pune in miscare din oficiu.
In cadrul procesului penal partile vatamate por formula pretentii (daune materiale si morale)
Numai bine va doresc!!!


Daca de la medicul legal nu i se da mai mult de 30 de zile , adica are pana in 30 de zile medical , dar partile nu se pot impaca , ce repercusiuni va putea avea?

Stima.
Avokitten a scris:

daca au apucat sa depuna plangerea penala, atunci se poate sa aveti in final o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei. ar fi bine sa va angajati un avocat, in aceasta situatie.
ar fi fost bine daca cautati sa va impurumutati, macar, si sa dati cei 5.000lei victimei, caci asa scapati fara plangere.
cautati cumva sa mai discutati, sa mai negociati, explicati-le situatia dvs financiara.
este posibil, ca in fata instantei, sa va ceara daune mai mari.

av.m.vasilescu


Poate sa ceara si 1 miliard de euro , eu sunt in IMPOSIBILITATE de plata ....
Plangerea e depusa deja de luni de zile .... asa ca ....
Tin sa mentionez si faptul ca l-am sunat pe sotul dansei si iam zis ca in cel mai fericit caz pot face rost de MAXIM 1000-1500 lei , nu am de unde sa ai iau , ca daca aveam 5000 de lei conduceam altceva si nu un oltcit imprumutat de la un amic....mai ales ca stau cu chirie si de cand nu mai am permis , nu mai am nici loc de munca...

Intr-o alta ordine de idei , sotul "victimei" mi-a zis ca cei de la spital au vrut sa o trimita acasa si ca a insistat el....si asa a ramas ea in spital ..... si mi-a mai zis sa ai dau acesti 1000-1500 si restu in maxim 2 luni cat are termenul ca sa depuna plangere , cand eu iam zis ca nu am de unde sa fac rost de 50 milioane ca nu-s fiu de senator ,ma amenintat ca ne vedem la tribunal , ba ca sa ma gandesc ca sunt si ei oameni si ca s-au gandit la cea mai buna si ieftina metoda, ba ca ne vedem la tribunal ...din acea zi , nu iam mai deranjat si nu mau mai deranjat .... asa ca nu am cu cine sa ma inteleg....

Teama mea ar fi (din cauza intarzierii asa de lungi a acelui act de la medicul legist) sa nu fi dat mita/shpaga (nu este exclus) si sa fi luat zile ....in plus.....am auzit ca ar avea 20 si ceva de zile... !!!

Nu am avut viteza , nu am fost baut , nu am fugit , eu am sunat la 112 de 2 ori....3 luni jumate am stat fara dovada....asa mi-a zis domnul politzist...