avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solutie in dosar penal. Cum pot sa-mi recapat permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solutie in dosar penal. Cum pot sa-mi recapat permisul?

Solutie: În baza art.11 pct.2 lit.b Cod procedură penală raportat la art.10 lit.h Cod procedură penală cu aplicarea art.132 alin.1 Cod penal, încetează procesul penal pornit la plângerea prealabilă a părţii vătămate N. I. împotriva inculpatului M. R. pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, prevăzută de art.184 alin.1, 3 Cod penal. Constată stinsă acţiunea civilă. În temeiul art.192 alin.1 pct.2 lit.b Cod procedură penală obligă inculpatul M. R şi partea vătămată N. I la plata sumei de 400 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de recurs în 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 13.05.2011.


Ce trebuie sa fac ca sa imi iau permisul inapoi ?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
yneedlove, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:42, 20 Mai 2011
Mergeti la politie cu aceasta hotarare.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
andymaurul, utilizator
din cite imi dau seama, dosarul va fi trimis catre politia rutiera care va suspenda permisul dvs ptr 90 de zile conform art.103 lit.c din OUG 195 "pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce."
Multumesc mult pt raspuns , insa nu mai inteleg nimic acum :
de unde vine aceasta SUSPENDARE a permisului ca din aceasta hotarare sa zic asa , nu reiese acest lucru , si avand in vedere ca permisul se afla ridicat de politie din 2009 din seara accidentului, iar eu am circulat cu dovada cu drept de circulatie in tot acest timp, iar in seara accidentului am fost anuntat de cand mi-a fost luat permisul de catre organele de politie ca permisul imi va fi suspendat pe 3 luni ,insa din 2009 pana in ziua de azi eu nu mi-am mai vazut permisul, asa ca acum nu inteleg , cum poate fi suspendat de 2 ori cate 3 luni si dc sa il mai suspende ???

P.S mai departe ce trebuie sa fac avand in vedere ca decizia a fost luata pe 13-05-2011 , mai trebuie sa mai astept , ce demersuri sa fac pt inapoierea permisului si unde trebuie sa platesc acele cheltuieli de judecata ?!
Va rog daca se poate discuta si/sau raspunde in cuvinte omenesti si nu in legi ca NU sunt avocat si nici DREPTul nu l'am facut , si cand aud de legi si paragrafe.....sunt si mai rau in ceata !!!

Multumesc tuturor anticipat. M.Razvan
faptul ca instanta a emis NUP nu inseamna ca sunteti nevinovat dpdv contraventional. Nu veti avea de suportat pedeapsa penala sar o sanctiune contraventionala veti suporta - adica cele 90 de zile asa cum le-am precizat.

in acest moment puteti trece pe la politie ca sa verificati daca au primit dosarul dvs astfel incit sa fie emis ordinul sefului BPR ptr a putea incepe suspendarea permisului ptr 90 de zile.

cheltuielile de judecata avansate de catre stat le achitati in contul de la CEC indicat de catre cei de la biroul executari penale, de la instanta unde s- a judecat fondul.
Suspendarea permisului incepe de la data cand hotararea instantei a ramas definitiva si irevocabila. De la data evenimentului dv ati circulat cu dovada de circulatie reinnoita la fiecare 30 de zile.

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului saw_saw36 saw_saw36 Buna ziua! Mi s-a suspendat permisul cu fara drept de conducere ptr.nr. rosii expirate. Cand se finalizeaza dosarul perioada de suspendare a permisului se ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime, redobândire permis stare de alerta Cristian312 Cristian312 Am dosar penal pentru vătămare corporala din cupla în urma unui accident rutier provocat din cauza mea în data de 15.11.2020 și am niște nelămuriri. Am ... (vezi toată discuția)
Nup pentru refuz de probe biologice, recuperare permis ContSters179979 ContSters179979 Buna ziua. Am fost cercetat pt. \\"refuz de probe bilogice\\"(eu ma aflam la volan,cu motorul oprit,sub influenta bauturilor alcoolice,fara sa conduc). Dupa ... (vezi toată discuția)