avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier soldat cu o victima care dureaza de 9 ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier soldat cu o victima care dureaza de 9 luni

Imi cer scuze anticipat daca mai exista un topic asemanator insa am zis ca o lamurire clara in legatura cu problema mea ar fi mai bine venita !!!

Pe data de 31 ianuarie 2009 , am avut un accident auto , in zona colentina-fundeni , la coborarea de pe pod spre pantelimon , in curba , eram pe banda a2a de mers , cel din fata mea a franat brusc , eu am tras de volan ca sa evit coliziunea (mentionez ca nu era iluminata strada , pe jos mazga si conduceam un oltcit) , pe trecerea de pieton , am acroshat / atins o pietoana ...
Am sunat la salvare ...am sunat iar ca nu venea politia..... a fost dusa la spital unde a stat 2-3 zile , avea cateva julituri la piciorul drept....si zicea ea ca o durea umarul stang.....
Am scapat de la politie pe la ora 3 dimineatza , permisul mi-a fost chipurile suspendat pe 3 luni , in care nu am mai cerut prelungire de dovada dupa ce mi-au expirat cele 15 zile , in aceash zi , la amiaza , m-am dus la spital , am vb cu "victima" si iam dat nr meu de telefon , in caz ca are nevoie de ceva si o pot ajuta , sa ma sune indiferent de ora sau de zi....
A2a zi , ma sunat sotzul victimei si mi-a zis sa ne vedem ca sa ne intelegem....
Mam dus si mi-a cerut 5000 lei despagubire ca sa nu depuna plangere , bani pe care nu iam avut si nici nu ai am...
Au depus plangere....si pana acum o saptamana....25-09-2009 sa zic , nu au adus de la medicul legist nimic...decat abea acum !!!
Intrebarea mea: dc a durat atat?
Dupa atatea luni de zile mai este valabil?
Pt niste juliturii si o intindere de ligament.....cate zile de ingrijiri poate sa primeasca?
Eu acum ce ar trebuii sa fac?
Ce se intampla cu dosarul meu de la parchet (cornetu / ilfov) la ce sa ma astept?
Prima greseala in viata mea , cazierul curat , nu am gresit nimanui niciodata cu nimic .... ce repercusiuni va avea acest dosar asupra mea?
Imi voi mai revedea permisul....(tin sa mentionez ca acum conduc cu dovada ...prelungita.... ) ????

Va multumesc anticipat , si astept raspunsurile voastre cele mai sincere !!!

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: yneedlove , utilizator 13:15, 5 Octombrie 2009
daca au apucat sa depuna plangerea penala, atunci se poate sa aveti in final o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei. ar fi bine sa va angajati un avocat, in aceasta situatie.
ar fi fost bine daca cautati sa va impurumutati, macar, si sa dati cei 5.000lei victimei, caci asa scapati fara plangere.
cautati cumva sa mai discutati, sa mai negociati, explicati-le situatia dvs financiara.
este posibil, ca in fata instantei, sa va ceara daune mai mari.

av.m.vasilescu
Impartasesc punctul de vedere al d-nei av.Vasilescu si va sugerz si eu sa luati legatura cu familia victimei si sa incercati sa rezolvati situatia pe cale amiabila,sa ajungeti la o intelegere, inmanad suma ceruta pentru a fi retrasa plangerea .Cel mai indicat lucru,ar fi sa nu se mai junga in instanta,pentru a nu fi sanctionat penal.Daca luati legatura mai devreme,poate nu se ajungea aici.
Efectuarea expertizelor medico-legale, ca si instrumentarea cauzelor dureaza destul de mult.

nu ati spus cate zile de ingrijiri medicale are victima pe certificat??
pentru ca, in situatia existentei a doar cateva zile ingrijiri medicale, solicitarea acesteia suna a santaj......
In baza asigurarii RCA dvs. sunteti protejat financiar si ar fi bine sa depuneti o solicitare la firma de asigurari, pentru ca reprezentantii acesteia sa faca o oferta de despagubire. Trebuie verificate si actele pe care le are victima pentru cuantificarea daunelor materiale.
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
Nici eu nu prea sunt de acord cu plata neconditionata catre "victima" a unor sume nejustificate. Orice prejudiciu demonstrat va fi suportat de asigurator.
Insa - in acest caz - trebuie sa va angajati un avocat care sa gestioneze corect cauza. Exista posibilitatea ca sa nu se inceapa urmarirea penala / sa fiti scoasa de sub urmarire penala si fara sa achitati aceste sume "la negru"
In ceea ce priveste ingrijirile medicale, nu putem sa anticipam cate zile va primi insa probabil mai putin de 10.
Tin sa mentionez si faptul ca l-am sunat pe sotul dansei si iam zis ca in cel mai fericit caz pot face rost de MAXIM 1000-1500 lei , nu am de unde sa ai iau , ca daca aveam 5000 de lei conduceam altceva si nu un oltcit imprumutat de la un amic....mai ales ca stau cu chirie si de cand nu mai am permis , nu mai am nici loc de munca...

Intr-o alta ordine de idei , sotul "victimei" mi-a zis ca cei de la spital au vrut sa o trimita acasa si ca a insistat el....si asa a ramas ea in spital ..... si mi-a mai zis sa ai dau acesti 1000-1500 si restu in maxim 2 luni cat are termenul ca sa depuna plangere , cand eu iam zis ca nu am de unde sa fac rost de 50 milioane ca nu-s fiu de senator ,ma amenintat ca ne vedem la tribunal , ba ca sa ma gandesc ca sunt si ei oameni si ca s-au gandit la cea mai buna si ieftina metoda, ba ca ne vedem la tribunal ...din acea zi , nu iam mai deranjat si nu mau mai deranjat .... asa ca nu am cu cine sa ma inteleg....

Teama mea ar fi (din cauza intarzierii asa de lungi a acelui act de la medicul legist) sa nu fi dat mita/shpaga (nu este exclus) si sa fi luat zile ....in plus.....am auzit ca ar avea 20 si ceva de zile... !!!

Nu am avut viteza , nu am fost baut , nu am fugit , eu am sunat la 112 de 2 ori....3 luni jumate am stat fara dovada....asa mi-a zis domnul politzist...

Alte discuții în legătură

A fi sau a nu fi cercetat penal? MarcelMarian MarcelMarian Ma numesc Marian Marcel,an data de 20 sept 2013 nu am acordat prioritate pe o trecere de pietoni,unui pieton care era angajat in traversarea strazi ca urmare ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident cu victime clardeluna clardeluna Buna, In urma cu vreo 3 saptamani am avut intr-o intersectie un accident cu un logan in regim de taxi in urma caruia conducatorul taxiului a chemat ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie cu victime si parasirea locului accidentului dany2380 dany2380 buna ma numesc daniel si va rog din suflet daca ma puteti ajuta! in urma cu 3 zile plecand dimn cu masina spre locul de munca ,in drum prin localitatea ... (vezi toată discuția)