avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier soldat cu o victima care dureaza de 9 ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier soldat cu o victima care dureaza de 9 luni

Imi cer scuze anticipat daca mai exista un topic asemanator insa am zis ca o lamurire clara in legatura cu problema mea ar fi mai bine venita !!!

Pe data de 31 ianuarie 2009 , am avut un accident auto , in zona colentina-fundeni , la coborarea de pe pod spre pantelimon , in curba , eram pe banda a2a de mers , cel din fata mea a franat brusc , eu am tras de volan ca sa evit coliziunea (mentionez ca nu era iluminata strada , pe jos mazga si conduceam un oltcit) , pe trecerea de pieton , am acroshat / atins o pietoana ...
Am sunat la salvare ...am sunat iar ca nu venea politia..... a fost dusa la spital unde a stat 2-3 zile , avea cateva julituri la piciorul drept....si zicea ea ca o durea umarul stang.....
Am scapat de la politie pe la ora 3 dimineatza , permisul mi-a fost chipurile suspendat pe 3 luni , in care nu am mai cerut prelungire de dovada dupa ce mi-au expirat cele 15 zile , in aceash zi , la amiaza , m-am dus la spital , am vb cu "victima" si iam dat nr meu de telefon , in caz ca are nevoie de ceva si o pot ajuta , sa ma sune indiferent de ora sau de zi....
A2a zi , ma sunat sotzul victimei si mi-a zis sa ne vedem ca sa ne intelegem....
Mam dus si mi-a cerut 5000 lei despagubire ca sa nu depuna plangere , bani pe care nu iam avut si nici nu ai am...
Au depus plangere....si pana acum o saptamana....25-09-2009 sa zic , nu au adus de la medicul legist nimic...decat abea acum !!!
Intrebarea mea: dc a durat atat?
Dupa atatea luni de zile mai este valabil?
Pt niste juliturii si o intindere de ligament.....cate zile de ingrijiri poate sa primeasca?
Eu acum ce ar trebuii sa fac?
Ce se intampla cu dosarul meu de la parchet (cornetu / ilfov) la ce sa ma astept?
Prima greseala in viata mea , cazierul curat , nu am gresit nimanui niciodata cu nimic .... ce repercusiuni va avea acest dosar asupra mea?
Imi voi mai revedea permisul....(tin sa mentionez ca acum conduc cu dovada ...prelungita.... ) ????

Va multumesc anticipat , si astept raspunsurile voastre cele mai sincere !!!

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: yneedlove , utilizator 13:15, 5 Octombrie 2009
Avokitten a scris:

daca au apucat sa depuna plangerea penala, atunci se poate sa aveti in final o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei. ar fi bine sa va angajati un avocat, in aceasta situatie.
ar fi fost bine daca cautati sa va impurumutati, macar, si sa dati cei 5.000lei victimei, caci asa scapati fara plangere.
cautati cumva sa mai discutati, sa mai negociati, explicati-le situatia dvs financiara.
este posibil, ca in fata instantei, sa va ceara daune mai mari.

av.m.vasilescu

Poate sa ceara si 1 miliard de euro , eu sunt in IMPOSIBILITATE de plata ....
Plangerea e depusa deja de luni de zile .... asa ca ....
Nu va panicati.Interesul "victimei"nu este sa obtina peste 30 zile spitalizare pentru ca astfel pierde posibilitatea de a santaja direct o suma(prin retragerea plangerii), pe care nu e simplu de obtinut in instanta.
Mai aveti si avantajul asiguratorului(chemat in garantie) care va va reprezenta interesele in instanta, prin juristul firmei si care va plati toate pretentiile aprobate prin hotarare.
Ati luat legatura cu asiguratorul?Faceti-o cat mai repede.
Negocierile sunt la indemana avocatilor care cunosc argumente/contra-argumente.Singur nu va sfatuiesc sa initiati nicio intelegere.
nucu$ a scris:

Nu va panicati.Interesul "victimei"nu este sa obtina peste 30 zile spitalizare pentru ca astfel pierde posibilitatea de a santaja direct o suma(prin retragerea plangerii), pe care nu e simplu de obtinut in instanta.
Mai aveti si avantajul asiguratorului(chemat in garantie) care va va reprezenta interesele in instanta, prin juristul firmei si care va plati toate pretentiile aprobate prin hotarare.
Ati luat legatura cu asiguratorul?Faceti-o cat mai repede.
Negocierile sunt la indemana avocatilor care cunosc argumente/contra-argumente.Singur nu va sfatuiesc sa initiati nicio intelegere.

Care asigurant?
Masina care am condus-o era a unui amic din buzau , a vandut masina unuia din cta..... deci?:(
Masina pe care ati condus-o, avea la data accidentului un RCA valabil.Daca varul nu mai detine acea polita, gasiti la politie datele trecute in p.v. de accident.Emitentul acelei polite este asiguratorul care acopera daunele.
Am inteles , va multumesc mult pt sfaturi... sa vad ce iese , acum momentan imi strang bani de avocat , deumnezeu cu mila ce va iesii....
Am vb azi cu politistul care s-a ocupat de dosar si mi-a zis ca l-au trimis la parchet pe data de 3 august , insa eu acum 3-4 zile am aflat asta ca l-am sunat altfel nu aflam nimic , cu toate ca il rugasem sa ma contacteze , macar un beep si il sunam eu.... si se pare ca "victima" a adus la dosar acea hartie de la medico legal la data de 1-2 august.... si are 20...si ceva de zile de ingrijiri medicale.... insa dc a adus-o atat de tarziu? dc atatea zile? multe enigme...:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A fi sau a nu fi cercetat penal? MarcelMarian MarcelMarian Ma numesc Marian Marcel,an data de 20 sept 2013 nu am acordat prioritate pe o trecere de pietoni,unui pieton care era angajat in traversarea strazi ca urmare ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident cu victime clardeluna clardeluna Buna, In urma cu vreo 3 saptamani am avut intr-o intersectie un accident cu un logan in regim de taxi in urma caruia conducatorul taxiului a chemat ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie cu victime si parasirea locului accidentului dany2380 dany2380 buna ma numesc daniel si va rog din suflet daca ma puteti ajuta! in urma cu 3 zile plecand dimn cu masina spre locul de munca ,in drum prin localitatea ... (vezi toată discuția)