avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... A fi sau a nu fi cercetat penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

A fi sau a nu fi cercetat penal?

Ma numesc Marian Marcel,an data de 20 sept 2013 nu am acordat prioritate pe o trecere de pietoni,unui pieton care era angajat in traversarea strazi ca urmare eu l-am acrosat.Am transportat victima la spital pt ingrijiri medicare,dar nu a avut nevoie de aceste ingrijiri pt ca nu a suferit leziuni,deci nu a fost internat si nici nu i s-a dat zile de ingrijiri.In timp ce eu eram la spital a venit si un echipaj de politie,sesizat de unul din participantii din trafic.Atat eu cat si victima am mers la politie unde am dat declaratii,iar victima nu a depus plangere ampotriva mea si nici vre-un certificat medico-legal.M-ia fost retinut permisul,eliberandu-mi-se dovada.Dupa aprox 2 luni si ceva mi-a venit o rezolutie de la parchet cu NUP,care a fost data in trei ex una mie,victimei si pol,cu drept de recurs.Am fost sunat de catre fata victimei ca a depus recurs,cu motivul ca are nevoie de pretentii. Astept un raspuns de la dumneavoastra.
Daca nu a avut peste 10 zile de ingrijiri medicale nu veti fi cercetat penal.
Ramane ca daunele materiale si morale sa fie platite de asigurator pe calea unui proces civil daca nu va intelegeti cu victima.
Discutati cu victima ce pretentii are si mergeti impreuna la asiguratorul RCA ptr stabilirea "pretentiilor".
Daca a depus plangere impotriva rezolutiei se va judeca daca nu o va retrage.

Parerea mea este ca aveti sanse sa iesiti cu bine din aceasta situatie.
Daca nu a depus plangere in termenul de 2 luni de zile sau daca a depus si nu a avut peste 10 zile de ingrijiri medicale, demersurile sunt inutile, are insa posibilitatea sa solicite daune in instanta civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier ContSters139791 ContSters139791 buna seara o cunostinta de a mea a fost implicata intr-un accident rutier, in apropierea trecerii de pietoni, victima are cateva julituri, nimic grav, s-a ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)
Am accidentat un pieton pe trecerea pietonală Marius1e Marius1e Buna ziua. Am lovit un pieton pe trecerea pietonală, din cauza vizibilității reduse provocate de ploaia torentiala ,viteza nu am avut max 25km/ora plus ca ... (vezi toată discuția)