avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Activitate marcel a

Activitate marcel a

Răspuns la discuția CIM 4 ore - preaviz
Domnule Tudor Valeriu am un mare respect pt d-vs si de aceea va rog sa-mi dati un raspuns mai complet. Astazi am facut o cerere prin care am solicitat schimbarea preavizului de la 15 zile la 20 zile. Ca raspuns am primit numai amenintari de gen " ne intalnim cu picioarele inainte", etc. Decizia mea : "..s-a hotarat desfiintarea postului ocupat de d-vs ca urmare a crizei economice ... iar in termeni legal sa primiti decizia de concediere pt motive ce nu tin de persoana salariatului conf. art 65 (1)CM. Mentionam ca nu sunt locuri vacante pe posturi similare." Unele amenintari au gen "te dau afara fara somaj", etc. Lamuriti-ma va rog exact in legatura cu prev. art. 74 (3) din CCMUNN. La program de 4 ore nu specifica exact ca pot sta la serviciu doar 2 ore, si nici ca pot sta jumatate din timpul de lucru. Ma tem ca daca stau la serviciu doar 2 ore, voi intra sub incidenta abaterilor disciplinare (absente nemotivate).
Răspuns la discuția CIM 4 ore - preaviz
pe perioada actionarii in instanta se suspenda preavizul?
Răspuns la discuția CIM 4 ore - preaviz
va multumesc!
Răspuns la discuția CIM 4 ore - preaviz
eu am CIM pe 4 ore si nu rezulta de nicaieri ca as putea sta 2 ore la serviciu conform CCMUNN. ( la CIM 8 ore rezulta ca pot sta 4 ore la seviciu). Cum procedez sa imi maresc perioada de preaviz de la 15 zile la 20 zile lucratoare?
Răspuns la discuția CIM 4 ore - preaviz
Mie mi s a dat preaviz de 15 zile lucratoare incepand cu data de azi. Preavizil dat este nul sau care este procedura sa obtin 20 zile lucratoare? ( o lege in care sa caut).Multumesc!
buna seara. stie cineva la CIM 4 ore cat este minimul de preaviz pentru art. 65 (1) CM
Răspuns la discuția Putin ajutor urgent
Multumesc mult!
Răspuns la discuția Putin ajutor urgent
Va multumesc pt. raspunsuri, dar poate a mai trecut cineva printr-o situatie asemanatoare si-mi poate da un raspuns concret.
Răspuns la discuția Putin ajutor urgent
Am citit articolul si pt CIM cu 8 ore este foarte clar. Intrebarea era daca pt CIM cu 4 ore in perioada preavizului am dreptul sa absentez 2 ore.
In perioada de preaviz la CIM de 4 ore (art.65 (1) CM) perioada efectiva de lucru este de 2 ore? (ex. la CIM de 8 ore perioade e de 4 ore)