avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM 4 ore - preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM 4 ore - preaviz

buna seara. stie cineva la CIM 4 ore cat este minimul de preaviz pentru art. 65 (1) CM
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:54, 9 Octombrie 2009
Indiferent de numarul de ore/zi al unui CIM, preavizul este tot de 20 de zile lucratoare.
Mie mi s a dat preaviz de 15 zile lucratoare incepand cu data de azi. Preavizil dat este nul sau care este procedura sa obtin 20 zile lucratoare? ( o lege in care sa caut).Multumesc!
E vorba de CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
In CCM unic la nivel national 2007-2010 art 74 (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.

eu am CIM pe 4 ore si nu rezulta de nicaieri ca as putea sta 2 ore la serviciu conform CCMUNN. ( la CIM 8 ore rezulta ca pot sta 4 ore la seviciu). Cum procedez sa imi maresc perioada de preaviz de la 15 zile la 20 zile lucratoare?

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. (1) codul muncii gabi257 gabi257 Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ribleanico24 ribleanico24 Buna ziua.Fetita mea a implinit ieri 2ani a-si dori sa stiu cand trebuie sa ma intorc la munca exact pt ca eu am sunat angajatoarea cam pe la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)
Conditii preaviz conform art 74 alin 3 draemi draemi Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns. Mi-am depus demisia la firma la cre lucrez urmand sa intru in preaviz pentru 15 ... (vezi toată discuția)