avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

Buna ziua.Fetita mea a implinit ieri 2ani a-si dori sa stiu cand trebuie sa ma intorc la munca exact pt ca eu am sunat angajatoarea cam pe la sfarsitul lui octombrie si mi sa zis ca o sa discutam cam prin ianuarie cand are sa deschida salonul,si imi tot repeta ceva de 40 de zile ca mai trebuie sa stau acasa dupa cei 2ani ca asa este normal dar nu prea am inteles de ce pt ca am vazut si auzit ca eu defapt trebuia sa merg deja la serviciu inainte de a se implini cei 2ani.Intrebarea mea este ,,cand trebuie sa ma reintorc la serviciu ''.Astept raspunsuri pe www.ribleanico24@yahoo.com .Multumesc anticipat :(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:31, 16 Noiembrie 2010
1. Ziua in care copilul implineste 2 ani este ultima zi in care primiti indemnizatie pentru CCC.
2. A doua zi trebuie sa va prezentati la locul de munca si sa faceti cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Daca angajatorul nu mai are nevoie de dvs. terbuie sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Daca va proceda asa atunci angajatorul trebuie sa respecte si prevederile CCMUNN pe anii 2007-2010, adica sa va acorde un preaviz de 20 de zile lucratoare si un salariu compensator:
Art.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
4. Daca nu procedeaza asa faceti imediat o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pentru cei care au beneficiat de subventie adelina19 adelina19 Buna ziua, Am si o o mare nelamurire! Am fost angajata exact cum am terminat liceul, firma a beneficiat de subvantie de pe urma aceasta,am 2ani si jumatate de ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc? enelarisa2002 enelarisa2002 BUNA ZIUA,AS VREA SA STIU DACA POT INTRA IN SOMAJ DUPA CIC. INAINTE SA INTRU IN CIC AM LUCRAT APROX.2 ANI SI ACUM PATRONII MI-AU ZIS CA NU MAI AU NEVOIE DE ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj adinamihalache adinamihalache Buna dimineata!Acum sant in concediu de maternitate,in februarie ar trebui sa revin la serviciu,lucrez la firma din 2008,in 2009 am intrat in concediu 120 de ... (vezi toată discuția)