avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj pentru cei care au beneficiat de subventie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj pentru cei care au beneficiat de subventie

Buna ziua,
Am si o o mare nelamurire! Am fost angajata exact cum am terminat liceul, firma a beneficiat de subvantie de pe urma aceasta,am 2ani si jumatate de cand lucrez, iar acum se inchide activitea firmei. Eu pot beneficia de somaj in acest caz ? deoarece managera a zis ca a intrebat pe ce cei de la somaj si nu exista litera de lege in care scrie ca eu am dreptul la somaj, asa incat sunt obligata sa imi dau demisia. Nu am avut timp sa merg personal la A.J.O F.M. de aceea va rog tare mult daca ma puteti ajuta.
Va multumesc tare mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:34, 4 Decembrie 2010
1. Angajatorul a vrut sa va pacaleasca. Aveti dreptul la indemnizatie de somaj daca va inceteaza CIM din motive neimputabile dvs.

2. In cazul expus de dvs. este vorba de concedierea cu art. 65 din Codul muncii (desfiintarea postului). In acest caz se aplica prevederile CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

3. Sa nu acceptati altfel de incetare a CIM pentru ca nu veti mai beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ribleanico24 ribleanico24 Buna ziua.Fetita mea a implinit ieri 2ani a-si dori sa stiu cand trebuie sa ma intorc la munca exact pt ca eu am sunat angajatoarea cam pe la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)
Programul in timpul preavizului marchadora marchadora ce drepturi am daca sunt in preaviz din pana in data de15 sept 2010?in legatura cu programul de lucru,ca la noi se sta mai mult de 8 ore.daca nu ma supun ... (vezi toată discuția)
Angajatul cere angajatorului sa fie trimis in somaj!? vio_r vio_r Buna ziua! Firma la care lucrez de 1 an si 9 luni a decis sa ma trimita in \" somaj \". Pentru aceasta mi-a inmanat un model de cerere prin care eu ca ... (vezi toată discuția)