avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC?

BUNA ZIUA,AS VREA SA STIU DACA POT INTRA IN SOMAJ DUPA CIC. INAINTE SA INTRU IN CIC AM LUCRAT APROX.2 ANI SI ACUM PATRONII MI-AU ZIS CA NU MAI AU NEVOIE DE MINE.CE E DE FACUT? VA ROG SA IMI RASPUNDETI. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:02, 28 Septembrie 2010
1. Cu cateva zile inainte de terminarea CCC faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, cu data de adoua zi dupa ce copilul implineste 2 ani.
2. Daca angajatorul nu mai are nevoie de dvs. inseamna ca a desfiintat locul de munca ocupat de dvs. si trebuie sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii.
3. In acest caz veti beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Daca va concediaza cu art.65 din Codul muncii angajatorul trebuie sa aplice si prevederile CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Art.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
unde trebuie sa fac aceasta cerere?
Cererea o faceti catre angajatorul dvs., de unde ati plecat in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa ccc pot beneficia de somaj? vaida valentin vaida valentin buna ziua pe data de 23.09.2010 trebuia sa incep munca dupa ce am stat acasa cei 2 ani de cic,cand am fost la mine la servici sa ma interesez cand incep au ... (vezi toată discuția)
Este posibila desfacerea contractului de munca individual pe perioada nedeterminata popescuion65@yahoo.com popescuion65@yahoo.com Sunt asistenta medicala la medic de familie. As dori sa stiu daca este posibil (legal) ca la intoarcerea din concediul de crestere a copilului in virsta de ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? bubucrina bubucrina daca am iesit din concediul de crestere a copilului mai am dreptul la somaj? la somaj mi s-a spus ca, concediul nu se baga vechime De ce oare ? acum am ramas ... (vezi toată discuția)