avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este posibila desfacerea contractului de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este posibila desfacerea contractului de munca individual pe perioada nedeterminata

Sunt asistenta medicala la medic de familie.

As dori sa stiu daca este posibil (legal) ca la intoarcerea din concediul de crestere a copilului in virsta de pana la 2 ani sa mi se desfaca contractul de munca, care initial a fost incheiat pentru o perioada nedeterminata de timp, iar pe cererea de reluare a activitatii a fost trecuta rezolutia ,,ca este de acord cu reluarea activitatii doar pentru o perioada de una luna de zile”, dupa care urmeaza sa-mi desfaca cotractul de munca?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2009
popescuion65@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 20:14, 3 Octombrie 2009
1. Interdictia legala era sa nu va inceteze CIM in timp ce erati in CCC.
2. De asemenea, dupa revenirea din CCC nu va poate concedia, pentru necorespundere profesionala, timp de 6 luni, considerata perioada de adaptare (art.76(3) din CCMUNN).
3. Dar daca angajatorul desfiinteaza postul ocupat de dvs. atunci trebuie sa respecte prevederile Codului muncii (art.65) si ale CCMUNN, adica:
ART.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
4. Daca veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Da, este legal, dupa CIC nu mai sunteti protejat/a fata de concediere pentru desfiintarea postului.
Daca se desfiinteaza postul dvs, veti primi un preaviz de 20 de zile lucratoare , apoi CIM se va desface in baza art 65 din codul munci. Iar dvs veti beneficia de somaj si de minim un salariu compensator.
Dar trebuie sa fiti instiintata despre desfiintarea postului si preaviz. Faptul ca au scris pe cererea dvs ca este de acord cu reluarea activitatii doar pentru o perioada de una luna de zile, nu inseamna ca sunteti in preaviz; nu se mentioneaza nimic de desfiintarea postului.
Rezolutia data pe cererea dvs. este o notificare prin catre vi se aduce la cunostinta intentia angajatorului.

Dupa revenirea din CIC vi se poate desface contractul de munca,dar ve-ti primi o decizie de incetare.Ulterior primirii acestei decizii urmeaza perioada de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediul pentru cresterea copilului oanacimb oanacimb Buna ziua, Sunt in concediu pt cresterea copilului pana la data de 17.08.2010. Din cauza situatiei financiare dificile, firma unde am CIM si-a restrans (dar ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc? enelarisa2002 enelarisa2002 BUNA ZIUA,AS VREA SA STIU DACA POT INTRA IN SOMAJ DUPA CIC. INAINTE SA INTRU IN CIC AM LUCRAT APROX.2 ANI SI ACUM PATRONII MI-AU ZIS CA NU MAI AU NEVOIE DE ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca dupa concediul de crestere a copilului aaa123 aaa123 speta: peste 2 luni de zile trebuie sa ma intorc la locul de munca, numai k sefa (patroana mea) mi-a transmis ca ma va da afara (nu ma va mai primi la ... (vezi toată discuția)