regulat se face, daor ca nu prin firma de deratizare. Pana anul trecut nu a fost obligatoriu, sau cel putin Sanepidul nu a cerut un asemena contract. Daca puteti trimiteti-mi va rog legea in baza caruia se cere acest contract
Buna ziua,
Detin o societate comercial cu profil de bar si in curdul zilei de ieri am primit vizita unor insopectori de la Sanepid care mi-au solicitat contractul de colaborare cu o firma de dezinsectie si deratizare . Acest contract este obligatoriu? Pentru ca pana acum nu a fost
Buna ziua.
Se poate face un act de vanzare cumparare fara sa se fi facut dezbaterea mostenirii? Bunicii mei sunt proprietarii de drept. Ei au avut un singur copil . Bunica a decedat in 2008. Nu s-a efectuat dezbaterea mostenirii, iar bunicul doreste sa faca act de vanzare cumparare pe proprietate nepotului. Poate fi acesta facut fara dezbaterea mostenirii?
Sunt unitati mari de genul santierelor navale unde ,pe acelas teritoriu , lucreaza mai multe firme subcontractoare. Daca demisionezi de la o societate si vrei sa te angajezi la o alta societate, santierul naval , iti se cere un acord scris de la vechea firma sub forma unei negatii. Aceasta forma de inradire a dreptului la munca poate fi combatuta?
Din pacate in fisa postului nu sunt determinate exact atributiile mele. Ultima data cand am intrebat de atributiile mele m=i s-a spus ca cele de protectia muncii, mediului si apararii impotriva incendiilor si pe langa acestea ce alte sarcini mi se atribuie de catre directorul de productie , de resurse umane si directorul general.
Buna Seara,
Am si eu o problema. Lucrez la o societate de 6 ani de zile. Am tot facut divesre munci (de la secretariat pana am ajuns inspector protectia muncii). Acum ceva timp am avut o disputa mai dura cu directorul de productie. De la o vreme au inceput repercusiuni de genul " nu iti faci treaba" fara alte explicatii. Astazi am fost acuzata ca am vorbit firma de rau si mi s-a cerut sa dau o declaratie in acest sens. Daca demisionez firma nu-mi da negatie (specifica santierelor navale) pentru a ma putea reangaja la alta societate, dar nu vrea nici sa ma concedieze deoarece ar trebui sa-mi acorde somajul in acest caz. Ce solutie as avea sa obtin negatia? Macar aceste negatii utilizate sunt legale?