Nu ma pricep la contabilitate si incerc sa inteleg cum trebuie sa procedez.
Daca o sa lucrez pe borderou de achizitie si dispozitie de plata (cumpar de la pesoane fizice materiale neferoase), o sa se inregistreze in contabilitate borderoul de achizitie si dispozitia de plata fara sa mai fie nevoie de alt document justificativ?
Daca cumpar intr-o zi materiale neferoase in valoare de 100.000 lei(de la mai multe persoane), se trece totul pe borderou in ziua respectiva si nu sunt probleme cu o suma asa de mare?
Am inteles ca se complecteaza cand se scot banii de la banca pe borderou, unde anume? pe borderou nu se trece atunci cand platesti marfa de la persoanele fizice?
Va rog sa ma ajutati cu fiecare intrebare,
Multumesc!
Daca eu cumpar pe baza de borderou de achizitie trebuie sa emit si dispozitie de plata?
Borderoul il cumpar de la librarie sau este cu regim special (trebuie comandat cu datele firmei)?
buna ziua,
sunt nevoit sa lucrez cu borderou de achizitie, pentru cumpararea unor produse de la persoane fizice. Pentru plata acestor persoane trebuie sa scot sume destul de mari de la banca.Se compleateaza in borderoul de achizitie suma scoasa de la banca, ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cine face acest lucru(eu sau banca).
Cum anume se scrie?
La sfarsitul fiecarei saptamani mi se v-a emite o factura ma intereseaza sa stiu daca in contabilitate, factura se v-a valida in baza borderoului sau trebuie emisa si chitanta.
Pentru fiecare achizitie (zile diferite) trebuie alta pagina din borderou sau se merge in continuare pana se emite factura?
Buna ziua,
va rog sa ma sfatuiti la ce proba pot supune o persoana pentru un post IRU.
Cum pot sa-mi dau seama daca are cunostinte in domeniu, ce test pot sa-i dau?
Multumesc.
Garada financiara, in urma reclamaíei unui client, m-a amendat deoarece chitanta nu era personalizata, iar modelul folosit de mine, cel din link, nu a fost completat cu datele de identificare fiscala. Toti imi spun ca acele chitante sunt corecte iar eu iau amenda. De ce ? Vreau sa contest amenda dar legea este foarte neclara si nu pot opune argumente legale pro sau contra. Nu scrie clar ori ori !
Alta modalitate inafara actului aditional mai exista ? Asta presupune sa inchei actul aditional cu clientul si acesta s-ar putea sa nu fie de acord sa il semneze si sa ceara banii inapoi.
Pot sa inchei noi contracte de asistenta juridica, pentru aceeasi cauza, in interval de 2 3 luni, cu valori care sa acopera valoarea sumelor incasatein plus pe chitanta ?