Locuiesc intr-un apartament locuinta sociala in sectorul 5. In anul 2016, am divortat si am solicitat administratorului o adeverinta referitor la situatia intretinerii si penalitatile aplicate. Am constatat din adeverintele respective ca nu calcula si aplica corect penalitatile. Eu am fost cenzor pana la un dat moment in aceasta administratie, cunoscuand foarte bine situatia, mergeam la sedinte regulat. Am avut o discutie cu administratorul si am spus ca este ilegal ceea ce face deoarece nu detine o hotarare pentru aplicarea penalitatilor. Motiv pentru care am actionat in judecata asociatia, dosar suspendat in prezent, deoarece dupa o luna de la depunerea cererii mele a depus si administratia
cerere. In prezent am 3 dosare, unul este la tribunal in apel si am
unde am solicitat efectuarea unei expertize care se afla in curs si are termen la 10.01.2018, iar doua dosare la Judecatoria sector 5 cu termen in aceasta luna.
Problema actuala consta in faptul ca la avizier de cateva zile au
afisat o NOIFICARE prin avizier, pe numele meu pentru suma de 10000 lei. In aceasta suma intra si cheltuieli de judecata, in contextul in care nu detine nici o hotarare definitiva, dar pe care administratorul
le trece in intretinre, plus penalitati de intraziere calculate
incepand cu ianuarie 2015 si pana in prezent.
In aceasta notificare spune ca daca in 7 zile nu voi achita aceasta
suma ma executa prin executor judecatoresc.
Desi acum am castigat beneficiul contractului de inchiriere si evacuarea fostului sot, pentru apartamentul mentionat mai sus, hotararea legalizata o voi ridica pe 05.12.2017 de la tribunalul
Bucuresti.
Aceasta afisare a notificarii este legala?
Cum pot proceda, cum pot contesta aceasta suma?
Sunt pusa intr o situatie penibila si defaimatoare, fata de vecini,
acesta este si scopul acestei avizarii!!!
Am facut publice si am scris in intampinarile depuse marile nereguli
din cadrul asociatiei. Dintrea acestea va spun faptul ca banii incasati din inchirierea spatiului de la parter au fost depusi in
conturile personale ale administratorului si presedintelui, vicepresedintelui..etc. Plus ca la toate procesele afirma ca fostul
sot isi achita jumatatea lui de intretinere, dar pentru care nu are vreo intelegere sau o hotare pt calcularea in cote parti.( la aceasta
adresa impreuna cu noi locuiesc si cei doi copii majori, dar care sunt
in continuarea studiilor, baiatul clasa a XII si fata la master anul I
la buget) Administratorul calculeaza penalitati in baza unui pv al adunarii generale din luna martie 2015 in care se supune la vot propunerea de modificare a statutului prin adaugarea unui articol
privind penalitatile de intarziere. La data de 22.01.2015 asociatia
depune o cerere de modificare a statutului la judecatoria setor 5 obiectul dosarului 1381/302/2015-iar in 12.02.2015 instanta respinge cererea, (se poate citi pe site)deci nu au fost introduse penalitatile
in statut, dar calculeaza penalitati ilegal. am observat pe portal ca
au depus un nou dosar in data de 22.11.2016 (dosar
26874/302/2016)avand ca obiect modificările aduse statutului
asociaţie, cerere admisa in 24.11.2016.
Nu era obligatoriu de informare despre aceste modificari?
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, legal ce as putea face in acest
context fata de aceasta nota de la avizier? Va multumesc .
O zi frumoasa!! Cu stima Elena Marinica
Sunt din octombrie 2010 functionar public - expert asistent (am terminat facultatea administratie publica in 2009- 5 ani-ID), anul trecut am terminat master - Managementul Afacerilor Publice.
Pot participa la promovarea in grad organizata in iunie?
PROMISIUNE DE VANZARE-CUMPARARE
Încheiată azi........ /…... /......., între subsemnaţii:
1. …………..............................domiciliat (a) în..........................................................
str................................, nr....., bl......, ap....., identificat (a) cu CI/BI seria…… număr................ în calitate de vânzător, pe de o parte, şi
2. ………………………………..... domiciliat (a) în...................................................... …………………………………….., identificat (a) cu CI/BI seria……. număr......... în calitate de cumpărător, pe de altă parte după cum urmează:
Subsemnatul vânzător declar că promit să vând cumpărătorului identificat mai sus, întregul imobil proprietatea mea situat în……………………………………………..... compus din…......................................................................................................................., imobil dobândit de către mine cu titlu de proprietate ………………………………….
În vederea cumpărării imobilului descris mai sus, subsemnatul cumpărător declar că dau vânzătorului suma de 2300, cu titlu de avans la preţul final care este de 7500 , urmând că diferenţa de preţ să o dau până cel târziu la data de 15.10.2011, dată care va corespunde conform înţelegerii noastre, cu data încheierii contractului vânzare cumpărare în formă autentică.
În cazul în care cumpărătorul refuză să încheie actele cu vânzătorul imobilului descris mai sus la preţul final şi în condiţiile prevăzute în prezentul antecontract, suma plătită în avans va fi socotită chirie pentru perioada menționată mai sus.
În conformitate cu înţelegerea noastră, predarea în posesie se face la data achitării avansului urmând ca predarea în proprietate integrale se va face odată cu semnarea contractului de vânzare-cumpărare în formă autentică.
Subsemnatele părţi am convenit să respectăm cu bună credinţă cele prevăzute mai sus şi în caz de litigiu vom urma calea amiabilă adresându-ne organelor judecătoreşti competente.
Subsemnatele părţi am convenit să respectăm cu bună credinţă cele prevăzute mai sus, iar prezentul act este investit prin voinţa noastră cu titlu executoriu la data exigibilităţii, fără nici o altă intervenţie din partea noastră, putând fi de îndată pus în executare, fără somaţie şi fără nici un fel de alte proceduri.
VÂNZÃTOR CUMPÃRÃTOR
MARTOR MARTOR
Tatal meu detinea o casa in provincie. Anul trecut a incheiat un act - Promisiune de vanzare-cumparare - semnat si de doi martori.
Cumparatorul nu a respectat termenii acelui act, in sensul ca suma de banii convenita pentru imobil si teren, urma sa o achite in doua rate. Acest lucru nu a fost respectat. A platit doar o parte din suma. Ce pot face?
doresc sa stiu daca prin aplicarea Ordonantei privind reducerea cu 25% a salariului se va modifica: timpul de lucru (in sensul micsorarii), daca acest lucru va fi trecut in cartea de munca si daca angajatorul este obligat sa incheie un act aditional la CIM.
va multumesc.
Sofer profesionist la o firma de salubrizare, cu program de lucru 12 ore de munca - o zi pauza, doresc sa stiu daca este legal?