avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2121 soluții astăzi
Forum Activitate ghe_elena

Activitate ghe_elena

Bună ziua,
Aș dori să știu cum este legal să se acorde concediul de odihnă personalului didactic auxiliar din învățământul preuniversitar, pe an calendaristic sau an școlar? Care ar fi baza legală? Mulțumesc.
Răspuns la discuția detașare
Mulțumesc! Există o altă posibilitate legală? Condiția studiilor este absolut obligatorie?
Discuție detașare
Bună ziua,
Un post de secretar cu studii superioare ( blocat în acest moment) într-o instituție bugetară, poate fi ocupat prin detașare de o persoană cu studii medii? Menționez că postul a fost transformat și nu a fost scos la concurs, o fost blocat imediat,Persoana cu studii medii, care dorește să se detașeze poate completa o declarație scrisă că nu dorește alte drepturi salariale decât cele de la unitatea unde este încadrată?
Ce retineri se fac la un contract de colaborare pentru colaborator si angajator(daca exista retineri pentru angajator)tinand cont de faptul ca timpul de lucru este de 8 ore pe zi si este singura sursa de venit?
Un angajat la o unitate bugetara care are CIM,poate obtine alte venituri pentru o alta munca depusa in acelasi domeniu in cadrul unitatii la care are contractul de munca si prin ce forma poate obtine venituri(contract prestari sevicii sau contract cu timp partial de lucru)?
Discuție taxa auto
Am o masina adusa din Germania pe care vreau sa o inmatriculez in Romania.Din cate am citit aceasta taxa a fost anulata printro lege promulgata de Traian Basescu si care a fost deja publicata in Monitorul oficial.Intrebarea este daca este necesar sa mai platesc acum acesta taxa la inmatriculare.Care este perioada in care o lege intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul oficial?Mentionez ca pe sit-ul oficial DRPCIV la sectiunea inmatriculari autovehicule,la documente necesare acesta taxa nu a disparut.Multumesc.