avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Activitate Marshall

Activitate Marshall

Cum pot să obţin documente care să ateste faptul că am fost salariatul unei firme care a dat faliment acum 6 ani? ªtie cineva cui trebuie să mă adresez, unde se păstrează documentele societăţii falimentare şi, în baza cărei legi pot obţine astfel de documente?

Vă mulţumesc!
Răspuns la discuția persoana juridicã - consumator
Mulţumesc pentru răspuns, legally!

Nu înţeleg însă de ce O.G. nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor şi Legea 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora exclud din definiţia pe care o dau "consumatorului" persoanele juridice.

Bun, pe drept comun, există obligaţia de garanţie pentru viciile ascunse ale lucrului în sarcina comerciantului, dar mi-ar fi plăcut o normă specială şi în ceea ce priveşte persoana juridică - creditor al obligaţiei de garanţie. Mă gândeam că nu ştiu eu unde să caut, dar se pare că nu există un act normativ în sensul ăsta.

Din nou, mulţumesc!
Stimaţi forumişti,

Legislaţia în vigoare privind protecţia consumatorului, garanţiile asociate produselor etc. defineşte consumatorul (beneficiar al garanţiei) ca fiind "persoana fizică sau grupul de persoane fizice ...".

Întrebarea mea este următoarea:

Ce act normativ reglementează raporturile dintre comerciant şi consumator-persoană juridică în ceea ce priveşte obligaţia de garanţie?

Mulţumesc!
Stimaţi forumişti,

Cunoaşte cineva ce act normativ stabileşte procedura instituirii tutelei?

Mă interesează în mod deosebit prin ce documente se face dovada existenţei tutorelui la încheierea actelor juridice de dispoziţie de către tutore în numele şi pe seama minorului.

Există un document general ce identifică o persoană ca fiind tutorele unui minor pe o perioadă definită sau de fiecare dată este necesară solicitarea unui document care să ateste acest fapt de la Autoritatea Tutelară?