avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate ZClaudiaM

Activitate ZClaudiaM

Răspuns la discuția Raport medical gresit
Este vorba de un EKG interpretat ca si normal, cand in realitate se pare ca este vorba de un infarct miocrdic sechelar si un prolaps de valva mitrala (asta am aflat intamplator la o internare pt. suspiciune de miastenia gravis).
As dori sa stiu daca in cazul in care am facut o investigatie medicala la o clinica privata si am primit un raport medical care s-a dovedit ulterior eronat, as putea sa dau medicul sau clinica in judecata si ce sanse de reusita am?

As dori sa stiu daca in cazul in care am facut o investigatie medicala la o clinica privata si am primit un raport medical care s-a dovedit ulterior eronat, as putea sa dau medicul sau clinica in judecata si ce sanse de reusita am?
Asa este, am informatii foarte putine; se pare ca si eronate, deoarece am aflat ca baietelul nu a fost recunoscut de tata (nu stiu inca motivele - poate ca la mine acum "a fi diplomata" echivaleaza cu "a fi proasta" - sper sa le aflu in curand) si ca certificatul de nastere a fost facut atunci cand copilul avea proximativ 6 ani. Stiu ca pe perioda in care a putut avea legaturi cu copilul, l-a sprijinit material; chiar si azi am fost si a lasat o suma de bani la rudele acelea care au inlesnit intalnirea cu copilul, pt. a-i da acestuia. Daca doreste sa recunoasca copilul se mai poate face ceva acum? Citisem tot pe forum ca o simpla declaratie notariala, ar rezolva situatia recunoasterii paternitatii. Exista o limita de timp pt asta? Se poate mama opune acestui lucru? Eu i-am sugerat oarecum recunoasterea asta prin notarit, n-a avut insa nicio reactie - parca i-ar fi teama de ceva. Voi reveni cu detalii. O saptamana excelenta tuturor!
Va multumesc inca o data pentru atentia acordata subiectului meu si pentru raspunsurile dvs. incurajatoare. Da, stiu ca bine ar fi sa se ajunga la o conciliere intre parinti, dar faptul ca mama baietelului refuza deocamdata orice dialog, ingreuneaza teribil situatia, iar pentru a cere dreptul la vizita in instanta, am inteles ca este nevoie printre altele si de certificatul de nastere al copilului; fapt care tine din nou de intelegerea mamei, deoarece certificatul se afla la aceasta (si nu stiu daca se poate obtine un duplicat de la starea civila). Ideea este ca mama in cauza ar fi putut/ar putea da dovada de intelegere (de dragul copilului –macar ca acesta se afla in pragul pubertatii si sunt cazuri cand, daca la aceasta varsta le este stirbita autoritatea, lucrurile pot lua o intorsatura proasta in ceea ce priveste viitorul adolescent si ulterior viata adulta). Detalii nu mi s-au dat multe pentru ca nici nu am cerut multe. Copilul era plecat din tara si ma gandeam ca a deschide subiectul si a cere multe detalii, echivala cu ruperea unei coji de rana. In mod sigur voi cere mai multe detalii si nu doar din pura curiozitate ci pentru ca imi doresc sa-i ajut. Si nu ma felicitati, deoarece eram cat pe-aci sa comit aceeasi nedreptate in ceea ce priveste fetita mea si relatia cu tatal ei. Dupa divort ma gandeam ca voi face tot posibilul ca ei sa nu mai aiba legaturi. Ceva m-a impiedicat insa sa fac asta, iar duminica trecuta cand baietelul se pregatea sa plece si am vazut cat de trist era, mi-am dat seama cat de mult mi-as fi facut copilul sa sufere daca nu il lasam sa dezvolte legaturi normale cu tatal sau si cu familia acestuia.
P.S. – stiu ca am tot spus ca voi cere detalii si voi reveni cu acestea. Nu sunt neserioasa, dar viitorul meu sot este plecat de ieri dimineata din localitate si revine in aceasta seara, cand sper sa gasesc un moment prielnic de a deschide o discutie si a reveni pe forum cu detaliile promise.
Va multumesc inca o data si va doresc un weekend minunat!
Nu stiu daca el detine vreun act cu privire la interdictie si nici nu stiu in cazul in care nu detine, cum se poate proba daca exista aceasta interdictie. L-am intrebat o singura data despre asta si atunci mi-a spus ca are interdictie datorita faptului ca el a facut inchisoare. Sunt totusi nedumerita, deoarece fapta pe care a comis-o e de natura fiscala si nu cred sa aibe legatura cu drepturile parintesti si nici cu drepturile copilului (pana la urma cred ca ii sunt incalcate si lui niste drepturi).
Va multumesc mult pentru raspunsuri! In legatura cu interdictia (v-am spus ca nu stiu detalii multe) voi intreba si voi reveni cu detalii.
Se tine cont in instanta si de parerea copilului?
Chiar daca are acea interdictie?
Buna ziua!
Viitorul meu sot intampina probleme in a-si vedea baietelul. Copilul a rezultat in urma unei relatii neoficializate si a fost crescut o perioada de bunicii paterni (pana la decesul bunicii), apoi a fost luat de mama. In acest timp, la un moment dat, tatal copilului a fost condamnat la 1 an inchisoare pentru evaziune fiscala, a ispasit pedeapsa si ulterior a plecat sa lucreze in strainatate si sa poata intretine familia. Datorita acestor conjuncturi, relatiile dintre parintii copilului s-au degradat, si din cate am inteles (nu mi-a dat foarte multe detalii) la scurta perioada dupa intoarcerea din strainatate a tatalui, s-au despartit si mama copilului a plecat in strainatate. Ulterior a fost si baietelul plecat la ea. Ideea este ca bunica materna si mama baietelului, i-au spus acestuia lucruri foarte urate despre tatal lui, l-au invatat sa nu-i spuna "tata" si nu le-a dat voie sa se mai vada. De curand, s-au intors din strainatate si prin niste rude de-ale ei, tatal si fiul au reusit sa ia legatura si sa se vada (si la dorinta copilului). Printr-o minciuna, a reusit sa ia baietelul (are 11 ani acum) weekendul trecut la noi (din nou si la dorinta copilului). Lucrurile au decurs neasteptat de bine (aveam emotii, noi adultii, deoarece si eu am o fetita dintr-o casatorie anterioara), copiii s-au inteles minunat, a fost o intalnire relaxanta. Din nefericire, mama baietelului a aflat (cel mic s-a dat de gol) si a facut un scandal monstru (atat ea, cat si mama ei) rudelor lor (ca a inlesnit intalnirea), copilului i-a luat telefonul mobil (pe care tatal lui i-l cumparase sa poata comunica), etc. Orice incercare de comunicare (pe cale telefonica) din partea tatalui cu mama copilului a fost sortita esecului (a raspuns o singura data - pe tel. copilului si a spus ca nu poate vb ca este la serviciu). Am inteles ca el are interdictie de apropiere pentru copil (cred). Vreau sa-l ajut macar cu un sfat si mai ales, am observat tristetea din ochii copilului cand a trebuit sa plece. Copilul a reusit sa mai ia legatura cu el intre timp, l-a rugat pe tatal lui sa mai incerce sa o sune pe mama lui si sa o faca sa inteleaga ca ei doresc sa se vada. Ce-i de facut?