1.Problema este ca eu sunt din Satu Mare.Exista vreo posibilitate sa depun o cerere undeva si sa-mi trimia acasa sau s-o recuperez prin ITM Satu Mare?
2.nu stiu exact cum s-a inchis firma care a preluat-o pe cea de la care am plecat eu in CCC,doar stiu ca s-a inchis magazinul aici la noi in oras, dar am inteles ca a fost preluata cu angajati cu tot deci ma gandesc ca atunci de la ei ar trebui sa primesc ceva adeverinta din care sa reiasa ca nu mai exista postul meu.numai problema e ca nu stiu cum sa dau de firma asta.....
3.Am avut 12 luni lucrate inainte de CCC.
buna ziua!
situatia mea e urmatoarea:in 3 martie 2010 baiatul meu implineste 2 ani, deci mi se termina concediul de crestere copil.firma la care am lucrat nu mai exista .mentionez ca firma la care am lucrat detinea o retea de magazine de bijuterii fantezie in toata tara si europa, dupa ce am intrat in CCC firma a fost preluata de o alta firma care comercializa cosmetice dar intre timp s-a inchis si aia.intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatie de somaj in cazul acesta si in ce conditii?(pe ce perioada,cum se calculeaza)o alta intrebare este cum pot sa recuperez cartea mea de munca care este la bucuresti si acolo a fost inregistrata la ITM?
multumesc anticipat
buna!sotul meu a primit de la tatal lui o bucata de terencare este inca pe numele socrului meu si nu este inca impartit inca cei patru copii, dar noi vrem sa vindem partea care se cuvine sotului meu.problema este ca am primit Extras de Carte Funciara pentru INformare pe care scrie ca terenul este arabil si extravilan.deci nu se poate construi pe el?!insa zona in care e terenul este la cam 1,5-2 km de oras si pe traseul asta saunt construite vile, hoteluri,benzinarie, doua supermarketuri si se mai incepe construire a inca doua.chiar si langa terenul nostru sunt construite 3 vile .deci intrebarea mea este daca se poate trece terenul din extravilan in intravilan?sau se poate obtine autorizatie de constructie pe teren arabil?mentionez ca acum 20 de ani traseul de 2 km intre oras si terenul nostru era livada si azi totusi sunt construite cladiri. va rog sa ma lamuriti,multumesc!
.
si daca se vinde terenul dupa moartea socrului meu si casa va fi demolata dupa vanzare de cumparator mai are rost sa fie intabulat?sau trebuie intabulat neaparat ca sa poata mosteni copii?nu pot sa mosteneasca doar terenul?cu terenul toate actele sunt in regula.ma gandesc ca e greu sa obtina autorizatia dupa 30de ani de la construirea casei si e si costisitor si cum socrul meu nu are bani pentru chestiile astea noi trebuie sa suportam cheltuielile.
multumesc mult pentru raspuns.cred ca pana la urma o sa ramanem la varianta de a vinde socrul direct de pe numele lui daca gasim cumparator si atunci ma gandesc ca se dezmembreaza din total doar partea care se vinde sau nu?
si mai am o alta intrebare...soacra mea a murit acum doua luni si mostenitorii au fost chemati la notar pentru a imparti bunurile.problema este cu casa parinteasca care trebuie intabulat insa a fost construita fara autorizatie de constructie, deci socrul meu are titlu de proprietate pentru teren.este posibil sa fie intabulat asa?ma gandesc ca ar fi foarte complicat daca se poate.sau daca terenul pe care se afla casa va fi vandut dupa moartea socrului meu mai trebuie intabulat sau e doar pierdere de timp si bani?cum se poate rezolva situatia asta?
multumesc
buna!
sunt noua pe site si nu stiu daca e forumul corect pentru problema mea...am nevoie de un ajutor.situatia e urmatoarea....socrul meu are un teren de 27,25 ari pe care vrea sa-i imparta in 4 parti egale pentru cei patru copii.problema e ca noi vrem sa vindem acest teren care ii revine sotului meu.ce procedura trebuie urmata ca sa putem vinde?trebuie facuta dezmembrare si pusa pe numele sotului meu?pentru ca toata suprafata e pe numele socrului meu.sau donatia ar fi o solutie?care ar fi cea mai ieftina solutie?
multumesc anticipat