avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa CCC

buna ziua!
situatia mea e urmatoarea:in 3 martie 2010 baiatul meu implineste 2 ani, deci mi se termina concediul de crestere copil.firma la care am lucrat nu mai exista .mentionez ca firma la care am lucrat detinea o retea de magazine de bijuterii fantezie in toata tara si europa, dupa ce am intrat in CCC firma a fost preluata de o alta firma care comercializa cosmetice dar intre timp s-a inchis si aia.intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatie de somaj in cazul acesta si in ce conditii?(pe ce perioada,cum se calculeaza)o alta intrebare este cum pot sa recuperez cartea mea de munca care este la bucuresti si acolo a fost inregistrata la ITM?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gabriela11 , utilizator 14:10, 20 Ianuarie 2010
1. Carnetul de munca il puteti ridica de la ITM Bucuresti, unde a fost depus.
2. Cum s-a inchis firma? Daca a falimentat luati legatura cu lichidatorul judiciar sa va faca formele de concediere (cu art.65 din Codul muncii - desfiintarea postului prin faliment).
3. In acest fel puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca ati avut lucrate 12 luni inainte de a intra in CCC.
4. Luati adeverinta tip (Anexa 14) de la AJOFM pe care sa o completeze angajatorul (lichidatorul judiciar).
1.Problema este ca eu sunt din Satu Mare.Exista vreo posibilitate sa depun o cerere undeva si sa-mi trimia acasa sau s-o recuperez prin ITM Satu Mare?
2.nu stiu exact cum s-a inchis firma care a preluat-o pe cea de la care am plecat eu in CCC,doar stiu ca s-a inchis magazinul aici la noi in oras, dar am inteles ca a fost preluata cu angajati cu tot deci ma gandesc ca atunci de la ei ar trebui sa primesc ceva adeverinta din care sa reiasa ca nu mai exista postul meu.numai problema e ca nu stiu cum sa dau de firma asta.....
3.Am avut 12 luni lucrate inainte de CCC.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate lua somaj dupa cic? florin96 florin96 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Dupa Concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj in caz ca societatea la care ai lucrat a dat ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului- faliment sau insolventa- somaj ionescu emilia ionescu emilia BUNA ZIUA!MA AFLU IN CONCEDIU DE CRESTEREA A COPLULUI PANA LA 2 ANI PANA LA DATA DE 14 FEBRUARIE.FIRMA LA CARE AM LUCRAT A DAT FALIMENT DIN CATE MI S-A ... (vezi toată discuția)
Acordarea somajului sorin antohi sorin antohi sunt in cresterea si ingrijirea copilului, firma la care am lucrat este in faliment. Va rog frumos sa-mi spuneti daca dupa ce implineste copilul 2 ani pot ... (vezi toată discuția)