Nu inteleg acest raspuns. Daca vanzare/ cumpararea este facuta legal, la notar, la pretul pietei, cum poate fi atacat acest act? Deasemenea nu este de dorit o discutie cu celalat copil al tatalui meu deoarece nu doreste sa ii lase nimic. Aceasta era si ideea postarii, cum poate fi evitat acest lucru si care este cel mai bun act? Contractul de intretinere?
Buna ziua, tatal meu are un apartament pe numele sau iar eu am o sora vitrega din partea tatalui. El ar vrea sa se asigure ca dupa ce nu va mai fi, acest apartament imi va ramane mie integral. Am fost sfatuiti de 2 notari diferiti sa incheiem contract de intretinere si nu testament. Stiu ca ideal ar fi sa imi vanda mie acest apartament, insa nu detin toti banii momentan pentru a il cumpara de la tatal meu. Intrebarea ar fi de ce este ctr de intretinere cel mai putin atacabil? Si ce cale ma sfatuiti sa aleg? Sa mergem pe aceasta varianta? Va multumesc
Am 25 de ani, intrebam daca eu pot depunde o plangere importiva ei prin care sa solicit retragerea numelui deoarece as vrea ca ea sa stie ca eu am fost autoarea morala, tatal meu m-ar sprijinii logic in aceasta actiune. Multumesc anticipat pt raspuns.
Referitor la subiectul de mai sus, eu sunt copilul unui astfel de cuplu iar mama mea a pastrat dupa divort numlele de familie al tatalui meu, pe care il port si eu dealtfel. Atat eu cat si tatal meu dorim ca mama mea sa revina la numele de fata deoarece consideram ca face de ras acest nume, in sensul ca este demna sa poarte acest nume. Tatal meu a fost de acord ca ea sa pastreze acest nume la divort insa in timp comportamentul ei (inclusiv fata de mine) s-a deteriorat atat de mult incat nici el nici eu nu ne mai dorim acest lucru. Fara acordul mamei mele nu se poate ca ei sa-i fie schimbat numele? Intre timp oamenii se pot razgandii....
Si concret ce dovezi trebuie aduse la tribunal? Trebuie deschis un proces? In cazul in care ea refuza schimbarea numelui ce se poate face?