in urma expertizei se da in 99 la suta din cazuri culpa comuna in acest caz este bine sa platesc eu costul expertizei sau nu afecteaza cu nimic cine plateste? pedeapsa la culpa comuna care ar putea fi?
in decembrie 2009 am avut un accident in urma careia a rezultat accidentarea unei persoane. persoana a tranversat prin fata unui autoturism stationat pe care il depaseam era iarna ghiata pe jos si ningea abundent in urma cercetarii la fata locului nu mi sa aplicat nici o sanctiune fiind declarat nevinovat de catre agentul de circulatie . in iunie am fost contactat de catre agentul de circulatie care mia spus sa platesc certificatul medico legal pt ca victima refuza [ a refuzat initial si prezentarea la medic] am platit suma de 65 lei iar victima a obtinut 100-110 zile avind fractura la un inel la coloana[a stat 3 zile in spital a plecat cu corset pe care si la scos singura ulterior ] acuma mi se cere sa platesc expertiza spunandumise ca am sanse sa ies vinovat . ce ar trebui sa fac si ce sanse am sa ies vinovat si cu ce pedeapsa?
am fost invitat la audieri impreuna cu vanzatorul care sa angajat sa plateasca prejudiciul in schimbul declaratiei ca am recuperat prejudiciul sper sa primesc banii. poate sa scape fara cazier? multumesc
am trimis prin posta plangere penala la prchetul de pe langa judecatoria sibiu cam cat timp ar dura si ce sanse de reusita am. pot sa deschid si proces civil? multumesc.