in decembrie 2009 am avut un accident in urma careia a rezultat accidentarea unei persoane. persoana a tranversat prin fata unui autoturism stationat pe care il depaseam era iarna ghiata pe jos si ningea abundent in urma cercetarii la fata locului nu mi sa aplicat nici o sanctiune fiind declarat nevinovat de catre agentul de circulatie . in iunie am fost contactat de catre agentul de circulatie care mia spus sa platesc certificatul medico legal pt ca victima refuza [ a refuzat initial si prezentarea la medic] am platit suma de 65 lei iar victima a obtinut 100-110 zile avind fractura la un inel la coloana[a stat 3 zile in spital a plecat cu corset pe care si la scos singura ulterior ] acuma mi se cere sa platesc expertiza spunandumise ca am sanse sa ies vinovat . ce ar trebui sa fac si ce sanse am sa ies vinovat si cu ce pedeapsa?
aar trebu va angajati un avocat... foarte rau ca ati platit certificatul medico legal.....
sunteti sigur ca persoana care s-a prezentat la legist s-a prezentat ca urmare a leziunilor care le-ati cauzat dvs... prin accidentul de circulatie?
daca persoana a trecut prin loc nepermis poarta intreaga vina si nu vad de ce dvs. sa platiti costul expertizei
Buna seara .
Mai concret, pentru faptele privitoare la regimul rutier,este aplicabil art.184,alin3 din C.penal.
La alin.5 scrie ca , actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate (in maxim 2 luni de la eveniment ) si impacarea partilor, inlatura raspunderea penala .Deci, posibilitati ar fi .
Succes.
Marius Bote .
Ar trebui sa adminsitrati un probatoriu vast, in umra caruia sa reiese
adevarul cu privire la modul cum s-au petrecut faptele.
Este necesara si efectuarea unei expertize auto care sa
stabileasca daca aveti vreo vina in producerea accidentului,
dinamica proiducerii accidentului, cine a creat starea de pericol,
posibiltiati de evitare, etc.
Art. 184 C.pen reglementeaza infractiunea de vatamare din culpa, iar conform alin. 2, dacă fapta a avut vreuna din urmările prevăzute la art. 182 alin. 1 sau 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Mai mult, alin. 3 stipuleaza ca fapta prevăzută în alin. 2 dacă este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere arătate în alineatul precedent se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, air alin. 4 precizeaza expres ca dacă faptele prevăzute la alin. 3 şi 4 sunt săvârşite de către o persoană care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la unu la 3 ani, în cazul alin. 3, şi închisoarea de la unu la 5 ani, în cazul alin. 4.
Impacarea nu paote avea loc, avand in vedere numarul mare de ingrijiri medicale.
Numai o expertiza tehnica poate stabili modul de producere a accidentului si posibilitatile de evitare a acestuia, de catre cine si prin ce manevre. Solicitati efectuarea acestei expertize.