avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident auto cu vatamare corporala grava
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident auto cu vatamare corporala grava

in decembrie 2009 am avut un accident in urma careia a rezultat accidentarea unei persoane. persoana a tranversat prin fata unui autoturism stationat pe care il depaseam era iarna ghiata pe jos si ningea abundent in urma cercetarii la fata locului nu mi sa aplicat nici o sanctiune fiind declarat nevinovat de catre agentul de circulatie . in iunie am fost contactat de catre agentul de circulatie care mia spus sa platesc certificatul medico legal pt ca victima refuza [ a refuzat initial si prezentarea la medic] am platit suma de 65 lei iar victima a obtinut 100-110 zile avind fractura la un inel la coloana[a stat 3 zile in spital a plecat cu corset pe care si la scos singura ulterior ] acuma mi se cere sa platesc expertiza spunandumise ca am sanse sa ies vinovat . ce ar trebui sa fac si ce sanse am sa ies vinovat si cu ce pedeapsa?
Cel mai recent răspuns: traiah , utilizator 20:06, 9 August 2010
in urma expertizei se da in 99 la suta din cazuri culpa comuna in acest caz este bine sa platesc eu costul expertizei sau nu afecteaza cu nimic cine plateste? pedeapsa la culpa comuna care ar putea fi?
traiah a scris:

in urma expertizei se da in 99 la suta din cazuri culpa comuna in acest caz este bine sa platesc eu costul expertizei sau nu afecteaza cu nimic cine plateste? pedeapsa la culpa comuna care ar putea fi?

In opinia mea nu poate fi vorba de o culpa comuna. Vinovatul se stabileste pe baza probatoriului (inclusiv expertiza judiciara). Expertiza stabileste cum si de catre cine se putea evita accidentul.
Onorariul expertului se plateste de catre persoana care solicita efectuarea expertizei si apoi se include in cheltuielile de judecata.
faptul ca victimei accidentului nu i sa luat alcolemia are vreo importanta? si nici nu a fost sanctionata ca a tranversat prin loc nemarcat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime spitalizate intre un autocar si un autoturism aiulian aiulian Buna ziua Un apropiat sofer profesionist pe autocar > . acum 2 saptamani a facut accident cu un autoturism ..in care se aflau 4 persoane ......2 dintre ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)
Accident auto , vatamare corporala, procedura stanpatitul stanpatitul Buna ziua, din pacate ma vad nevoit sa apelez la cunostintele d-voastra, pentru a ma lamuri cu cateva aspecte: In urma cu aproximativ o luna de zile o ... (vezi toată discuția)