avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune achizitie auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune achizitie auto

am cumparat un autoturism din sibiu de la o persoana fizica , dupa hartiile prezentate si spusele vanzatorului acesta avea an fabricatie 2006 era euro 4 si avea 121000km . la r.a.r sa dovedit a fi an fabricatie 2003 , euro 3 si 180000km rulati. este inselaciune si daca da cum pot recupera diferenta de valoare . mentionez ca am incercat pe cale amiabila fara nici un rezultat
Cel mai recent răspuns: traiah , utilizator 19:19, 10 Noiembrie 2009
Da, este inselaciune potrivit legii penale.
Puteti sa va judecati si in civil pe dol.
Ar merge mai repede in civil decat in penal.

avocat Claudiu Lascoschi
am trimis prin posta plangere penala la prchetul de pe langa judecatoria sibiu cam cat timp ar dura si ce sanse de reusita am. pot sa deschid si proces civil? multumesc.
In penal eu apreciez ca ar dura mai mult decat daca v-ati judeca in civil.
In penal poate dura 2-3 sau chiar 4 ani.

In civil daca castigati in prima instanta si paratul nu va ataca hotararea in 3 luni puteti termina procesul.

avocat Claudiu Lascoschi
Atentie daca intentionati sa deschideti concomitent actiune penala si civila,ultima urmand a fi suspendata pana la solutionarea celei penale
Daca se grabeste cu procesul civil nu ar fi probleme.

Alte discuții în legătură

Va rog cineva in cunostinta de cauza in materie de drept penal, am nevoie de un sfat inainte de a merge la audiere si declaratii!!!!!!! Conrad Conrad detin o firma care intermediaza diferite servicii, un client care a achizitionat acum 1 an ceva prin noi a depus plangere penala inpotriva mea ca si persoana ... (vezi toată discuția)
Taxe judiciare doudou doudou Doresc sa dau in judecata pe cineva care mi-a dat cecuri fara acoperire(penal) . Ce taxe trebuie sa platesc? Taxele sunt functie de suma datorata de partea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau actiune pe calea dreptului comun? cezara costina cezara costina societatea la care sunt salariat a incheiat acum 2 ani un contract de vanzare de autovehicule, cu o persoana fizica, prin care cumpara doua autovehicule. ... (vezi toată discuția)